ODRŽANO ROČIŠTE

Suđenje za prostituciju u Sarajevu: Šta kriju rokovnici svodnika

Optuženi vodili evidenciju o pružanju seksualnih usluga, prodaji droge i dugovima

B. Cerić

I Nejra imala dugove

Foto: Avaz


Vodili evidenciju

Optužena Nejra Jusufović bavila se prostitucijom i ugovarala je susrete klijenata i djevojaka, dok se Ramel Jusufi tereti da je pravio profile djevojaka na internet-stranici Cityoflove.com.

Tužiteljica Sanela Tahmaz-Bukvić jučer je na grafoskopu prikazala dijelove rokovnika i ceduljica oduzetih prilikom hapšenja optuženih. Datumi koji se u njima navode su iz 2019. godine.

U bloku koji je oduzet od Nejre Jusufović, a koji je pripadao Alenu Krtičiću, navedene su količine nabavljene i prodate droge te cijena, kao i imena osoba koje su drogu kupovale, među kojima su Nejra i Šiško.

Navedeni nadimci

U rokovniku crne boje, koji pripada Alenu Krtičiću, navedeni su hoteli u kojima su djevojke pružale seksualne usluge te cijene tih usluga. Tako je uz bilješku „hotel u Sarajevu“ navedeno i „30 minuta - 80 KM“ te „Za taksi 20 KM“. Pored bilješke „hotel u Istočnom Sarajevu“ navedeno je „sat - 80 eura“, a uz drugi „Jedan sat 120 eura“.

U rokovnicima Alena Krtičića i Ramela Jusufija navedeni su i novčani dugovi, a spominju se Fata, Alen, Šiško, Mara i Šile. Tužiteljica je naglasila i to da se iz ovih rokovnika vidi da su svi optuženi bili uvezani, a iza nadimaka se kriju neki od njih.

NA VRH

Podijeli članak na