DVIJE GODINE OD ZLOČINA

Iglici zatvor zbog pomaganja Amelu Kurtiću nakon ubistva odbojkaša, Šojko oslobođen

Armin Iglica dobio dvije i po godine zatvora zbog pomaganja Kurtiću, koji je upucao Ammara Kapidžića, a potom izvršio samoubistvo

B. Cerić

Privođenje Armina Iglice u Tužilaštvo KS

Foto: Avaz


Ispalio više hitaca

Iglica i Šojko prvobitno su bili osumnjičeni za saučesništvo u ubistvu sportiste, ali im je krivično djelo prekvalificirano u pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog djela.

Armin Iglica je za pomaganje osuđen na dvije godine i šest mjeseci, dok je Alem Šojko oslobođen optužbi, potvrdila je za “Avaz” sarajevski advokat Džema Hasanagić-Miliami, koja je zastupala Šojku.

Ubistvo Ammara Kapidžića dogodilo se 8. juna 2019. godine u naselju Sokolović-Kolonija oko 19 sati.

Tada su Kurtić, Iglica i Šojko došli pred Kapidžićev stan, gdje je, nakon svađe, Kurtić iz neposredne blizine u njega ispalio više hitaca iz pištolja, usmrtivši ga na licu mjesta.

 • Amel Kurtić ubio Ammara Kapidžića i izvršio samoubistvo

  Amel Kurtić ubio Ammara Kapidžića i izvršio samoubistvo

  Foto: Avaz


Navodno je Kurtić ostavio majci pismo u kojem je naveo šta namjerava da uradi te je od nje zatražio da mu oprosti.

Trojica muškaraca su autom pobjegla prema selu Bjelimići, koje se nalazi na obroncima Bjelašnice i pripada općini Konjic. Amel Kurtić je iz vozila istjerao Alema Šojku i Armina Iglicu, a zatim se odvezao do sela Luke, gdje je izvršio samoubistvo. Iglica i Šojko uhapšeni su u blizini sela Perviz.

Ranjen u pucnjavi

Amel Kurtić je u novembru 2018. godine hicima iz pištolja ranjen ispred jednog fitnes kluba u sarajevskom naselju Stup. Tada nije htio policiji otkriti ime napadača koji je pucao u njega.

 • Džema Hasanagić-Miliami: Zatupala Alema Šojku

  Džema Hasanagić-Miliami: Zatupala Alema Šojku

  Foto: Avaz


NA VRH

Podijeli članak na