DVIJE GODINE OD ZLOČINA

Iglici zatvor zbog pomaganja Amelu Kurtiću nakon ubistva odbojkaša, Šojko oslobođen

Armin Iglica dobio dvije i po godine zatvora zbog pomaganja Kurtiću, koji je upucao Ammara Kapidžića, a potom izvršio samoubistvo

Privođenje Armina Iglice u Tužilaštvo KS. Avaz

Piše: B. Cerić

10.6.2021

Sutkinja Općinskog suda u Sarajevu Tanja Curović jučer je izrekla prvostepenu presudu Arminu Iglici i Alemu Šojki, koji su prije dvije godine bili u društvu Amela Kurtića, koji je u Sokolović-Koloniji hicem iz pištolja ubio odbojkaša Ammara Kapidžića, a potom izvršio samoubistvo.


Ispalio više hitaca

Iglica i Šojko prvobitno su bili osumnjičeni za saučesništvo u ubistvu sportiste, ali im je krivično djelo prekvalificirano u pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog djela.

Armin Iglica je za pomaganje osuđen na dvije godine i šest mjeseci, dok je Alem Šojko oslobođen optužbi, potvrdila je za “Avaz” sarajevski advokat Džema Hasanagić-Miliami, koja je zastupala Šojku.

Ubistvo Ammara Kapidžića dogodilo se 8. juna 2019. godine u naselju Sokolović-Kolonija oko 19 sati.

Tada su Kurtić, Iglica i Šojko došli pred Kapidžićev stan, gdje je, nakon svađe, Kurtić iz neposredne blizine u njega ispalio više hitaca iz pištolja, usmrtivši ga na licu mjesta.



Amel Kurtić ubio Ammara Kapidžića i izvršio samoubistvo. Avaz

Navodno je Kurtić ostavio majci pismo u kojem je naveo šta namjerava da uradi te je od nje zatražio da mu oprosti.

Trojica muškaraca su autom pobjegla prema selu Bjelimići, koje se nalazi na obroncima Bjelašnice i pripada općini Konjic. Amel Kurtić je iz vozila istjerao Alema Šojku i Armina Iglicu, a zatim se odvezao do sela Luke, gdje je izvršio samoubistvo. Iglica i Šojko uhapšeni su u blizini sela Perviz.


Ranjen u pucnjavi

Amel Kurtić je u novembru 2018. godine hicima iz pištolja ranjen ispred jednog fitnes kluba u sarajevskom naselju Stup. Tada nije htio policiji otkriti ime napadača koji je pucao u njega.


Džema Hasanagić-Miliami: Zatupala Alema Šojku. Avaz

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.