MIGRANT IZRUČEN

Sudska policija FBiH na granici preuzela Libijca osumnjičenog za ubistvo Jasmina Berovića

Sa Kosova izručen Y. M. B. državljanin Libije

U januaru sproveden migrant izručen iz Srbije. Avaz

B. C.

10.6.2021

Na graničnom prijelazu između Crne Gore i Bosne i Hercegovine u skladu sa naredbom Kantonalnog suda u Sarajevu večeras su oko 20 sati službenici Jedinice za specijalističku podršku Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine izvršili preuzimanje osumnjičenog Y.M.B., koji je državljanin Libije. Migranta je danas izručilo Kosovo. 

- Navedeno lice je osumnjičeno za krivično djelo ubistva, te je za istim od strane Kantonalnog suda u Sarajevu bila raspisana potjernica. U skladu sa rješenjem Kantonalnog suda u Sarajevu o određivanju mjere pritvora i naredbom istog suda, osumnjičeno lice će od strane službenika sudske policije biti sprovedeno u nadležnu pritvorsku jedinicu - kazneno popravni zavo- saopćeno je iz Sudske policije FBiH.

Sudska policija u Federaciji Bosne i Hercegovine krajem januara 2021. godine, u skladu sa naredbom Kantonalnog suda u Sarajevu sa graničnog prelaza Rača – Sremska Rača, izvršila je sprovođenje osumnjičenog S.E.D., koji je državljanin Maroka, a koji je povezan sa krivičnim djelom.

Riječ je o ubistvu Jasmina Berovića za čiju smrt su osumnjičena tri migranta. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.