PREDAT TUŽILAŠTVU

Kako je pao nesavjesni vozač koji je kod Kozarca pregazio dječaka pa pobjegao

Na vozilu nije bilo registarskih oznaka

Privođenje Nikole Đurđevića. Avaz

Piše: O. Matavulj

16.6.2021

Nikola Đurđević (25) iz Lamovite, osumnjičeni da je Audijem usmrtio Almedina Bahonjića (15) iz Kozarca i potom pobjegao s mjesta nesreće, predat je Okružnom javnom tužilaštvu u Prijedoru.

Đurđević će tokom dana biti saslušan i očekuje se da će mu biti predložen jednomjesečni pritvor. Istraga u ovom predmetu se nastavlja, naređena je obdukcija tijela stradalog, kao i saobraćajno vještačenje Audija. Zanimljivo je da na vozilu nisu pronađene registarske oznake, pa se provjerava da li vozilo uopšte bilo registrovano.

- Nakon što je vozilo pronađeno u Laktašima izvršen je uviđaj i s vanjske strane su prikupljeni svi tragovi, bitni za dalju istragu. Danas će biti izvršen pretres unutrašnjosti automobila, kako bi se utvrdilo da li je imao urednu dokumentaciju - kaže izvor blizak istrazi.

Nesreća se dogodila jučer u 00.45 sati u Kozarcu. Dječak je u društvu s bratom i drugarom išao uz ivicu magistralnog puta Prijedor - Banja Luka, kada je velikom brzinom na njih naletio Audi. Udario je u Almedina koga je nabacio na šoferšajbnu, da bi se tijelo odbilo i palo na kolovoz.

Vidjevši šta je napravio bahati vozač nije ni pokušao da pomogne dječacima, već se dao u bjekstvo. Pobjegao je prema Laktašima gdje je sakrio automobil i prekrio ga ceradom. Dječacima je upomoć pritekao drugi vozač, koji je slučajno naišao. Prevezao ih je u bolnicu i, nažalost, Almedin je podlegao povredama.

Najveću pomoć u otkrivanju odbjeglog Đurđevića odigrao je vozač koji je svjedočio tragediji. Vidjevši da se Audi ne zaustavlja sam je krenuo u potjeru za njim. Iako mu je Đurđević suludom vožnjom pobjegao, očevidac je policiji dao precizan opis vozila i rute kojom je bježao.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.