OBAVLJEN UVIĐAJ

Iz jezera Mandek kod Livna izvučeno tijelo utopljenika

Zajedničkim operativnim radom, koristeći informacije lociranja mobilnog telefona i radom na terenu, pripadnici PU Livno uočili su tijelo nestale osobe

Fena

Jezero Mandek

Foto: Fena


Pripadnici Gorske službe spašavanja jutros su iz jezera Mandek izvukli tijelo utopljenika, 56-godišnjeg P. P. iz naselja Tušnica pored Livna.

Kako je kazao glasnogovornik MUP-a Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak, u utorak oko 20 sati policija je dobila dojavu da je tokom dana P. P. napustio porodični dom, te da se udaljio u nepoznatom smjeru.

Policija, mještani i pripadnici GSS-a Livanjskog kantona odmah su pokrenuli potragu koja je nastavljena jutros te je tijelo nestalog locirano u jezeru.

- Zajedničkim operativnim radom, koristeći informacije lociranja mobilnog telefona i radom na terenu, pripadnici Policijske uprave Livno uočili su tijelo nestale osobe u jezeru Mandek, a pripadnici GSS-a tehničkom intervencijom izvukli su tijelo iz jezera - kazao je voditelj GSS-a Livanjskog kantona Marino Vidović.

Na mjesto događaja izašao je dežurni mrtvozornik koji je potvrdio smrt utapanjem, a o svemu je informirano i kantonalno tužilaštvo u Livnom. Nakon obavljenog uviđaja tijelo je predano porodici.

Više o temi Ivica Vrdoljak

NA VRH

Podijeli članak na