TUŽILAŠTVO U BRČKOM

Produžen pritvor Elmiru Čoliću koji je u Gornjem Rahiću autom pokušao ubiti muškarca

Golfom 4 namjerno zaletio u baštu kafića "Aščiluk" u Gornjem Rahiću, usmrtivši nedužnog Šeću Karalića.

B. C.

18.6.2021

Osumnjičeni Elmir Čolić. Facebook

Na prijedlog Tužilaštva Brčko distrikta BiH Osnovni sud u Brčkom produžio je pritvor Elmiru Čoliću (24) iz Rašljanja, osumnjičenom za nedavni pokušaj ubistva u Gornjem Rahiću kod Brčkog i izazivanje opće opasnosti automobilom nakon kojeg je jedna osoba preminula.

Čolić se tereti da se 16. maja Golfom 4 namjerno zaletio u baštu kafića "Aščiluk" u Gornjem Rahiću, usmrtivši nedužnog Šeću Karalića.

Osumnjičeni se pomenutog dana sukobio sa Zijadom Karalićem, s kojim je razmijenio više teških riječi i psovki. Sukob se nastavio i u Gornjem Rahiću i dok je Karalić s društvom sjedio u kafiću, Čolić se Golfom zaletio prema njemu u pokušaju da ga ubije,

Automobilom je udario u više osoba, koje su sjedile u bašti, i teško povrijedio Šeću Karalića. Nesretni čovjek je prevezen u bolnicu gdje je podlegao od zadobivenih povreda. Zijad Karalić, koji je bio meta napada, u naletu vozila je zadobio lakše povrede.

Tužilaštvo Brčko distrikta Čolića tereti za pokušaj ubistva Zijada Karalića i izazivanje opšte opasnosti koje za posljedicu imalo smrt Šeće Karalića.


Tereti se i da je istovremeno izazvao neposrednu opasnost po živote L.M., R.A., M.A. i drugih lica koja su sjedila za istim stolom.

Zbog opasnosti da će dovršiti pokušano krivično djelo i uticajem na svjedoke ometati krivični postupak Osnovni sud Distrikta mu je na prijedlog Tužilaštva odredio pritvor. Prije isteka jednomjesečenog pritvora Tužilaštvo je predložilo sudu da mu produži trajanje ove mjere ocijenivši da i dalje postoji bojazan da će dovršiti pokušano krivično djelo ubistva.

-Pošto je prihvatio tužilački prijedlog, sud je osumnjičenom Č.E. produžio pritvor za još jedan mjesec počev od 17. juna. U međuvremenu, Tužilaštvo i Policija Distrikta nastavljaju istragu protiv njega za krivično djelo Ubistvo - u pokušaju (iz člana 163 stav 1 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH) i Teška krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine (iz člana 322 stav 2 Krivičnog zakona)-saopćeno je iz Tužilaštva Brčko distrikta BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.