VLASNIK FOTO ARTA

Gordan Memija nakon što mu je bačena bomba: Avdo Avdić direktno označava mene kao metu

Kaže (Avdo Avdić op. a.), SIPA vodi istragu, ja sam mu dao dokument da ne vodi. Pa, onda da Tužilaštvo vodi istragu, ali ne vodi. Onda kaže, prale su se pare, govori Memija

Gordan Memija i Avdo Avdić. Agencije

Piše: A. Ka.

24.6.2021

Avdo Avdić direktno označava mene kao metu, a moju firmu gura u propast. Ovo je izjavio za portal „Avaza“ Gordan Memija, vlasnik firme „Foto Art“ ispred koje je u noći sa srijede na četvrtak nepoznata osoba aktivirala eksplozivnu napravu.

Podsjetimo, stanovnike ulice Paromlinska u Novom Sarajevu uznemirila je strahovita eksplozija, nakon što je nepoznata osoba aktivirala, navjerovatnije, ručnu bombu. U eksploziji, srećom, nije bilo povrijeđenih, dok su polupani portali na poslovnom prostoru te parkiranom vozilu.


Dao dokumente

- Kaže (Avdo Avdić op. a.), SIPA vodi istragu, ja sam mu dao dokument da ne vodi. Pa, onda da Tužilaštvo vodi istragu, ali ne vodi. Onda kaže, prale su se pare. Analizom poslovanja sudski vještak nije uočio elemente kriminalnih aktivnosti. Pa kaže da se ovo radi zbog Dine Konakovića, da je on, ustvari, glavna meta. I tako... Sve ove materijale Avdo Avdić ima u sudskim procesima, jer sam ja davao kao dokaze da laže. On ima sve ove dokaze, ali ni jedan dokaz nije objavio. Vi znate da namjerno prikrivanje važnih činjenica je najveći moralni prekršaj novinarstva. I on ovo ne objavljuje, ni Istraga ni Žurnal u jednom dahu ispričao nam je Memija.

Gordan Memija. Agencije

Prema njegovim riječima, sve je otišlo predaleko.

- Ovo do sada je bila kleveta i išao sam na sud, ali sada je situacija da su mi ljudi bacili bombu, zbog toga što je neko možda povjerovao da imam veze s narko-katerlom. Sad je u pitanju hoće li neko poginuti. Moja firma je u školskom dvorištu, tu gdje je pala bomba, tu se djeca igraju – napominje Memija.

Naš sagovornik priložio je niz dokumenata s kojima se potvrđuje da nema veze s kriminalom.

Radi u skladu sa zakonom

- Evo vam dokazi da se ne vodi. To (Avdić op. a.) je novinar koji bruka vašu profesiju – kaže Memija i dodaje:

- Pored niza tekstova koje Žurnal.info i Istraga.ba proizvoljno i za mene potpuno irelevantnih navoda, nasilnički nastavljaju kampanju koja se vodi protiv mene i moje kompanije „Foto Art“. Sve to uprkos činjenici da su četiri domaće i jedna inostrana državna institucija, nakon skrupuloznih istraga, uglas utvrdile da ja i moja firma radimo striktno u skladu sa pozitivnim zakonodavstvom – zaključio je Memija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.