MUP TK

Pretresi u Tuzlanskom kantonu: Pronađeni oružje i droga

Akcija izvedena 23. i 24. juna

Oduzeto oružje. MUP TK

A. Ka. / Srna

25.6.2021

Protiv sedam osoba bit će dostavljen izveštaj Tužilaštvu Tuzlanskog kantona zbog sumnje da su počinili krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i municije i zloupotreba droge, saopćeno je iz MUP-a TK.

Nakon kompletiranja predmeta izvještaji će biti dostavljeni protiv I. G. (73) i Z. G., oba iz Tuzle, R. G. (69) iz Lukavca, A. S. (35) i D. Č. (27) iz Gradačca, tridesetdvogodišnje T. S. iz Gračanice i N. G. (31) iz Kladnja.

Pretresom na sedam lokacija na području Tuzle, Gračanice, Lukavca, Gradačca i Kladnja pronađeni su puška M48 kalibra 7,9 milimetara, puška 5,5 milimetara, malokalibarska puška, tri pištolja, 144 metaka različitog kalibra, ljekarska dokumentacija, pečati, akreditacije, registratori, papirne novčanice različitih valuta i apoena, centralna jedinica računara i mobilni telefoni.


Pronađene su i dvije PVC kutije i tri vrećice kanabisa, jedno PVC pakovanje amfetamina, 27 manjih pakovanja nepoznate materije, digitalna vaga za precizno mjerenje, drobilica za drogu, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pretresi su izvršeni 23. i 24. juna po nalogu općinskih sudova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.