NOVI DETALJI

Jezive fotografije s mjesta stravične nesreće kod Bijeljine: Vatrogasci sjekli limove i vrata vozila kako bi izvukli nastradale iz olupina

Najvjerovatniji uzrok teške saobraćajne nesreće preticanje u koje se upustio nastradali vozač Golfa 6

Piše: Ljubo Ljubojević

29.6.2021

Vozila uništena skoro do neprepoznatljivosti. Lj. Ljubojević

Poznat je identitet vozača Golfa 6 koji je poginuo u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć pola sata poslije ponoći na magistralnom putu Bijeljina – Tuzla, u selu Donji Zagoni. Kako saznaje portal „Avaza“, riječ je o Cvijetinu Bratiću.

Prema nepotvrđenim informacijama, Bratić je davao znake života te je prevezen u bijeljinsku bolnicu, gdje je, nažalost, usljed teških povreda, preminuo.


Uzrok nesreće

Mile Spasojević, starješina Vatrogasne jeidnice Bijeljina, za portal „Avaza“ je ispričao da je prizor na mjestu nesreće bio strašan. Bijeljinski vatrogasci morali su sjeći limove i vrata na dva automobila kako bi, kako kaže Spasojević, izvukli šest osoba iz smrskanih vozila.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina Muris Šabić kaže za portal “Avaza” da je najvjerovatniji uzrok teške saobraćajne nesreće preticanje u koje se upustio nastradali vozač Golfa 6.

U nesreći su učestvovala tri vozila - Golf 4, kojim je upravljao M. J., drugi Golf 4, za čijim upravljačem je bio V. T. te Golf 6, kojim je upravljao nestretni Bratić. U Golfu 6 su se, osim vozača, nalazila i dva putnika - A. S. i Z. S., navodi se u policijskom saopćenju.

Teške povrede

Vozač Golfa 4 M. J. zadobio je teške povrede, dok su ostale tri osobe koje su se nalazile u njegovom automobilu, zadobili povrede o čijem se stepenu ljekari nisu izjasnili i oni su zadržani na bolničkom liječenju.

Policija je obavila uviđaj na licu mjesta kako bi utvrdili uzrok koji je doveo do nesreće.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini je naložio preduzimanje svih neophodnih mjera i radnji kako bi se utvrdio tačan uzrok koji je doveo do teške nesreće u kojoj je izgubljen jedan mladi život.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.