ŠOKANTNA OPTUŽNICA

Pijani "Robijaši" rafalima iz pušaka i pištolja "riješili" nesuglasice oko sudbine NK Čelik

Haris Behram i Mirza Ogramić s jedne strane zbog neslaganja oko voljenog kluba pijani pucali na Avidća koji im je uzvratio paljbu

A. Aljimi

Ispaljeno više od 30 hitaca

Foto: Ilustracija


Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv trojice Zeničana, inače pripadnika navijačke skupine „Robijaši“ koja podržava NK Čelik, zbog revolveraškog obračuna.

Radi se o Harisu Behremu, Mirzi Ogramiću i Adisu Avdiću, a navodi iz optužnice su zaista šokantni.

Naime, njih trojica su 10. avgusta 2020. godine oko 23.05 sati u Zenici u ulici Prve zeničke brigade kod Gradskih bazena, gdje je bio okupljen veći broj ljudi pijani izazvali oružani incident, koji je samo pukom srećom prošao bez mrtvih.

Behrem je bio ispred jednog kafića, a nakon hapšenja policija mu je izmjerila 0,78 promila alkohola u krvi. S njim u društvu je bio Ogramić koji je imao 0,65 promila.

Ispred kafane se potom pojavio Avdić u pratnji S. E. i V. M.

  • Faksimil optužnice ZDK

    Faksimil optužnice ZDK

    Foto: Avaz


Nakon kraće svađe i prepirke između Avdića i Behrema u vezi s različitim stavovima o postojanju i funkcionisanju NK Čelik Zenica, Behrem je iz vojne automatske puške, model „MPiKM“, kalibra 7,62 milimetara, serijskog broja „71 P 3946“, koju je omotanu PVC folijom držao u rukama ispalio rafal na Avdića, S. E. i V. M.

Ispalio je najmanje 11 hitaca i prava je sreća da nije nikoga od slučajnih prolaznik pogodio.

S druge strane Ogramić je iz pištolja također ispalio nekoliko hitaca u pravcu Avdića, S. E. i V. M. kao i slučajnih prolaznika.

Paljbom je odgovorio i Avdić iz poluautomatskog pištolja „HS Product“, model „HS 9“, te je pucao na Behrema i Ogramića s najmanje 15 hitaca u noge.

U sveopćem rafalanju svi revolveraši su zadobili povrede.

Behrem je ranjen u desno koljeno, Ogramić u desnu potkoljenicu, a Avdić je zadobio oguljotine kože prednjeg zida trbuha i oguljotine kože lijevog koljena.

NA VRH

Podijeli članak na