KRIMINAL

Akcija u Crnoj Gori, Albaniji, Italiji i Španiji: Hapse tužioce i policajce zbog trgovine drogom

Među uhapšenima su visoki albanski zvaničnici, poput tužioca iz grada Valone, Maksima Sota, koji se trenutno nalazi u kućnom pritvoru

A. Ka. / Telegraf.rs

Sumnja se da je meta operacije bila grupa koja je krijumčarila droge i prala novac, a da su državni zvaničnici uhapšeni zbog zloupotrebe službenog položaja i korupcije, dodaje Albanijan dejli njuz. Očekuje se da će uskoro biti održana konferencija za novinare italijanskih vlasti, na kojoj će biti iznijeti detalji ove operacije.

Foto: Ilustracija


Vlasti u Albaniji, Crnoj Gori, Italiji i Španiji izdale su 38 naloga za hapšenje nakon međunarodne operacije protiv droge, koja se sprovodi u saradnji sa Specijalnom strukturom za borbu protiv korupcije (SPAK), nezavisnim sudskim tIJelom iz Albanije, i italijanskom grupom za borbu protiv mafije.

Među uhapšenima su visoki albanski zvaničnici, poput tužioca iz grada Valone, Maksima Sota, koji se trenutno nalazi u kućnom pritvoru, prenosi Juronjuz Albanija.

Kako navodi Albanijan dejli njuz, uhapšeno je i pet policijskih zvaničnika.

Uhapšeni su optuženi za korupciju, zloupotrebu službenog položaja, pranje novca i međunarodnu trgovinu značajnim količinama droga, a zaplijenjena je određena količina imovine.

Sumnja se da je meta operacije bila grupa koja je krijumčarila droge i prala novac, a da su državni zvaničnici uhapšeni zbog zloupotrebe službenog položaja i korupcije, dodaje Albanijan dejli njuz.

Očekuje se da će uskoro biti održana konferencija za novinare italijanskih vlasti, na kojoj će biti iznijeti detalji ove operacije.

Više o temi Crna Gora

NA VRH

Podijeli članak na