KRIMINAL

SIPA pronašla lažne novčanice u većim apoenima

Otkriveni i ilegalni migranti

SIPA pronašla novac. Ilustracija

A. Ka.

3.7.2021

Dežurni tužitelj Tužilaštva BiH informiran je od pripadnika SIPA-e o pronalasku određene količine krivotvorenih novčanica, valute KM u većim apoenima.

Policajcima su date upute o daljem postupanju i dokumentiranju počinjenog krivičnog djela o čemu će biti dostavljen izvještaj Tužilaštvu BiH.

Također, dežurni tužitelj informiran je o krijumčarenju skupine od osam ilegalnih migranata, sa područja Afganistana, koji su ilegalno, preko riječne granice na rijeci Drini, prokrijumčareni u Bosnu i Hercegovinu.

Date su, također upute pripadnicima Granične policije BiH, za dalje aktivnosti na identificiranju i pronalsku osumnjičenih osoba, za koje postoje informacije da su državljani Srbije, te će u ovom predmetu biti ostvarena saradnja sa partnerskim institucijama Srbije.

Migranti su predati na dalje postupanje Službi za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine.

Dežurni tužilac Posebnog odjela za ratne zločine, informiran je da je u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija Bosne i Hercegovine, evidentirana smrt jednog osuđenika u predmetu za ratne zločine, koji se nalazio na izdržavanju kazne u navedenoj ustanovi.

Dežurni tužitelj Posebnog odjela za ratne zločine, dao je upute ovlaštenim osobama za dalje postupanje i informiranje nadležnih institucija o navedenom događaju, te uputio da o smrtnom slučaju informiraju sud koji je izrekao kaznu, u čijoj nadležnosti je i segment izvršenja krivičnih sankcija, kao i mjesno nadležno entitetsko tužilaštvo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.