ISTOČNO SARAJEVO

Nasilnicima po dvije godine zatvora: Metalnom šipkom, rukama i nogama pretukli muškarca

Miljan Milić i Stevan Garić nanijeli teške povrede Slobodanu Vasiljeviću

Vasiljević: Brutalno pretučen. Agencije

Piše: A. Kapo

4.7.2021

Miljan Milić i Stevan Garić osuđeni su u Okružnom sudu Istočno Sarajevo na po dvije godine i mjesec zatvora zbog teškog premlaćivanja Slobodana Vasiljevića iz Vlasenice, dok su ostala petorica optuženih oslobođena krivice za pokušaj ubistva.


Priznao krivicu

Sud je prekvalificirao optužnicu pa je spomenuti dvojac osuđen za nanošenje teške tjelesne povrede umjesto za pokušaj ubistva. Krivice su oslobođeni Slaviša Jurošević, Nebojša Petković, Milutin Kandić, Goran Čalmić i Nebojša Ozimković.

Ranije je Stefan Radovanović, na osnovu priznanja krivice, osuđen na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva Vasiljevića.

Branilac Juroševića, advokat Petko Budiša kazao je da je Sud donio pravičnu i fer odluku.

- Nije bilo dovoljno dokaza da je moj branjenik počinio ono što mu se stavljalo na teret. Oslobađajuća presuda je jedina bila moguća. Ovo je objektivna i stručna odluka Suda - rekao je Budiša.


Okružni sud Istočno Sarajevo. Agencije

On je pojasnio da je Vijeće Okružnog suda, na osnovu izvedenih dokaza i nalaza vještaka, utvrdilo da su Milić i Garić počinili krivično djelo nanošenje teške tjelesne povrede, a ne pokušaj ubistva.


Sačekuša u noći

Prema optužnici, Slobodan Vasiljević je napadnut između 1. i 2. juna 2019. godine ispred dvorišta pravoslavne crkve u Šekovićima. U njoj piše da je dio optuženih sačekao da Vasiljević, kobne večeri, izađe iz parohijskog doma.

Milić mu je prvi prišao i iz svoje jakne izvadio metalnu šipku, kojom je Vasiljevića udario u glavu, usljed čega je on pao na asfalt, a Milić i Radovanović su nastavili zajedno da ga udaraju, i to Milić metalnom šipkom i nogama, a Radovanović nogama, navodi se u optužnici.


Završio u komi

U tom trenutku, kako stoji u optužnici, do Vasiljevića, koji je ležao na asfaltu, dotrčao je Jurošević, zajedno s Garićem, Petkovićem, Kandićem i Čalmićem, koji su nastavili s brutalnim premlaćivanjem. Vasiljević je zadobio teške povrede, nakon čega je završio u komi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.