MEĐUGORJE

Sinoć pronađena nestala Čehinja, jutros zbrinut državljanin Hrvatske

Državljanka Češke locirana uz pomoć dva drona na Brdu Crnica

Detalj s jutrošnje intervencije. HGSS Čitluk

Piše: B. C.

4.7.2021

Nakon sinoćnje uspješne potražne akcije jutros još jedna uspješna akcija na Brdu Ukazanja kod Međugorja

HGSS Čitluk jutros u 8:45 sati dobio je dojavu kako je na Brdu Ukazanja ozlijeđen hrvatski državljanin B. M.

- Dežurni tim od sedam spašavatelja odmah je izašao na lice mjesta, locirao ozlijeđenu osobu, pružio prvu medicinsku pomoć i transportirao do podnožja brda gdje ga predaju HMP Čitluk na daljnje medicinsko zbrinjavanje. Intervencija je završila u 10:05 sati- saopćeno je iz Saveza gorskih služni sšpašavanja u BiH.

Pripadnici HGSS Čitluk, nakon akcije koja je trajala blizu četiri i po sata, sinoć su pronašli su državljanku Češke G.S. 

HGSS Čitluk dobio je sinoć u 19:10 sati dojavu od vodiča iz Međugorja kako je u 13:30 sati na području Brda Križevac i Brda Ukazanja nestala češka državljanka

Na teren su odmah izašla dva potražna tima sa psima i dva tima obučenih spašavatelja tragača, koji su locirali nestalu osobu pomoću dva drona na nepristupačnom terenu Brda Crnica.

- Na mjesto pronalaska upućeni su medicinski tim i timovi za transport koji su došli do unesrećene u 23:30 sati, medicinski je zbrinuli i transportirali do prve cestovne komunikacije te predali vodiču. Akcija je završila noćas u 01:50 sati, a u njoj su sudjelovala 32 spašavatelja iz stanica Čitluk, Čapljina i Ljubuški, naveli su iz HGSS-a Čitluk-Međugorje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.