ODMOR POSTAO NOĆNA MORA

Potresna ispovijest Rijalda Hasanovića: Moje trogodišnje dijete je velikom brzinom udario motociklista u Baškoj Vodi, sada žele sve zataškati

Dijete je zadobilo lom kosti iznad oka, lom ključne kosti i potres mozga pa je četiri dano bilo na intenzivnoj njezi u splitskoj bolnici, kaže Hasanović

Hasanović se sa porodicom vratio u Tuzlu: Oporavak teško ide. Avaz

Piše: A. Aljimi

8.7.2021

Roditeljima trogodišnjeg dječaka iz Tuzle ljetovanje u Baškoj Vodi u Hrvatskoj pretvorilo se u pakao 2. jula kada ga je velikom brzinom na šetnici udario moticiklista, saznaje portal "Avaza".

Dijete je nakon toga provelo na intenzivnoj njezi splitske bolnice četiri dana. Zadobilo je teške tjelesne povrede, odnosno potres mozga te lom kosti iznad oka i ključne kosti. Dječak je bio udaljen svega metar od svojih roditelja kada ja na njega naletio motociklista.

Teške povrede

Njegov otac Rijald Hasanović za naš portal opisao je dramu koju je preživjela njegova porodica te je dodao da strahuje kako će se cijeli slučaj zataškati, a da će motociklista proći nekažnjeno.

Dječak četiri dana bio na intenzivnoj njezi. Avaz

- Htjeli smo osam dana biti na moru, ali eto drugi dan ljetovanja u pješačkoj zoni gdje šeta veliki broj turista moje dijete je udario motociklista i odbacio ga nekoliko metara na cestu. Htjeli smo preći ulicu i u tom momentu je naletio motocikl. Vozio je sigurno više od 70 kilometara na sat – kaže nam potreseni Hasanović.


Čeka izvještaj od policije

On je naveo da čeka izvještaj od policije o saobraćajnoj nesreći, ali da smatra kako sve predugo traje.

- To se sve desilo pred očima mene i supruge. Mi smo ga u očaju odvezli u Hitnu pomoć strahujući za njegov život, jer je udar bio strahovit. Poslije Hitne sanitetom su ga odvezli u Makarsku, a potom u bolnicu u Split. Policija je mene u bolnici pitala gdje je motociklista, a kasnije sam saznao da je sam otišao u policiju. Nije nas ni nazvao da pita kako je dijete. Bojim se da žele zataškati ovaj slučaj. Rekli su mi tek u utorak da dobiti izvještaj od policije o saobraćajnoj nesreći. Mi samo želimo da taj vozač bude kažnjen i da sve bude po zakonu. Sada smo se vratili u Tuzlu i idemo na kontrole redovno, oporavak jako teško ide - kazao nam je Hasanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.