ZLOČIN U OTESU

Jasmin Berović nije mogao biti spašen ni da je stigao do operacionog stola

Ubod nožem u srce bio je koban za Berovića koji je devet puta izboden u sukobu s migrantima

Optuženi Marokanac s advokaticom Dijanom Hasić. Avaz

Piše: B. Cerić

8.7.2021

U nastavku suđenja Salahu Edinu Dešanu (Salah Eddine Dechane), državljaninu Maroka, koji je optužen za učešće u ubistvu Jasmina Berovića na Otesu te za pokušaj ubistva dvije osobe, otac nastradalog Nazim Berović danas je izjavio da želi krivično gonjenje migrantra.

Na pitanje tužiteljice Mahe Pašić, otac nastradalog kazao je i da postavlja imovinsko pravni zahtjev, ali da se ne može izjasniti u ovom momentu o iznosu.


Trauma i duševna bol

- Ubistvo Jasmina izazvalo nam je traumu i veliku duševnu bol- kazao je Nazim koji gubitak svog sina nije mogao mjeriti novcem.

Dešan je optužen da je, zajedno s još dvojicom migranata Hananijem Benazijem, koji je u bijegu, i J. M. B., koji je nedavno izručen s Kosova, 17. novembra 2020. godine oko 22.30 sati u Barskoj ulici učestvovao u napadu kojom prilikom je nožem ubijen Jasmin Berović.

Danas je saslušan i vješak medicinske struke dr. Hamza Žujo koji je izvršio vanjski pregled tijela i obdukciju Jasmine Berovića.

Žujo je utvrdio da je Jasmin zadobio devet ubodnih rana koje su mu nanesene sprijeda, ali i po leđima.


Nazim Berović pored mezara ubijenog sina. Avaz

Smrtonosan je bio ubod u srce usljed čega je došlo do iskrvarenja, a što je bila posljedica oštećenja srčanog mišića. Smrt je nastupila brzo o pitanje je da li bi Jasmine uopšte mogao biti spašen i da je stigao na operacioni sto.

Prema riječima Žuje, Tarik Džamalija je imao dvije ubodne rane na lijevoj strani grudnog koša o one su okvalifikovane kao lakše povrede. Husein Džilić imao je dvije ubodne rane od kojih je ona u grudni koš bila težeg karaktera.

Kemal Zulić, istražitelj u Odjelu za krvne i seksualne delikte MUP-a KS, kazao je da su četiri učesnika sukoba s migrantima prepoznali optuženog Dešana kao jednog od učesnika tučnjave.


Pročitana izjava umrlog svjedoka

Zulić je bio u Srbiji kada je Dešan uhapšen u hostelu pored Autobuske stanice u Beogradu i tom prilikom su od optuženog oduzeti mobitel i krvava odjeća. Inspektor ne zna gdje su sada ti predmeti.

Danas je pročitana i izjava Murata Mulaosmanovića vlasnika kuće u kojoj je iznajmio prostor Nerminu Beroviću koji je držao “Caffe Bar Nelly”. Njegova izjava je pročitana jer je Mulaosmanović u međuvremenu preminuo. On je u istrazi kazao da u objektu nikada nije bilo problema, tučnjava i pijančenja, te da je riječ o pristojnim momcima. Murat je kritične noći čuo vrisku i galamu ali nije vidio ko je sve bio ispred objekta.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.