HRVATSKA

Stravična nesreća kod Zadra: Belgijanac zgazio trudnicu, beba preminula

Nakon nesreće osumnjičeni je uz upotrebu sile priveden u prostorije policije, kojom prilikom je oštetio službeno vozilo

Policija uhapsila osumnjičenog. Ilustracija

A. Ka. / Index.hr

13.7.2021

Pripadnici Stanice saovraćajne policije Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim državljaninom Belgije kojeg se sumnjiči za krivično djelo izazivanje saobraćajne nesreće u putnom saobraćaju.

Sumnjiči se da je 11. jula 2021. godine oko 15:30 sati u Petrčanima izazvao nesreću u kojoj je teške povrede opasne po život zadobila pješakinja, 36-godišnja trudnica, dvije osobe iz parkiranog vozila (rođene 1981. i 2019. godine) lakše su povrijeđene, dok je jučer zaprimljena prijava iz OB-a Zadar kako je od posljedica nesreće preminulo dijete.

- Nakon nesreće osumnjičeni je uz upotrebu sile priveden u prostorije policije, kojom prilikom je oštetio službeno vozilo, a nad njim je u sklopu kriminalističkog istraživanja provedeno alkotestiranje i preliminarno testiranje na prisutnost opojnih droga u organizmu, dok su na mjestu nesreće policijski službenici poduzeli uviđaj. Zbog sumnje u izazivanje saobraćajne nesreće sa smrtnom posljedicom 43-godišnji vozač je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu se podnosi krivična prijava - kazali su iz policije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.