AKCIJA "PHOENIX"

Nenad Biljaka pušten na slobodu: Kod mene ništa nije pronađeno, priveden sam jer se nekad čujem s Čekom

Nemam veze niščim, a pogotovo nemam ništa s drogom, kaže Biljaka

Akciju izveli pripadnici FUP-a. Avaz

Piše: B. C.

14.7.2021

Redakciji portala „Avaza“ obratio se Nenad Biljaka iz Nove Bile koji je bio priveden u akciji FUP-a kodnog naziva „Phoenix“.

Ogorčen na policiju koja ga svaki put privodi kada radi neku akciju, Biljaka navodi da je otpušten iz policijskih prostorija jer kod njega nije ništa pronađeno.

- Zadržali su me 48 sati u policiji i pustili. Kod mene ništa nije nađeno. Vrata su mi uništili, napravili štetu od 2.000 maraka. Nikada se protiv mene nije vodio neki postupak, a svaki put kada nešto rade meni dođu. Meni i djeci su oduzeli mobitele, a u njima nema ništa- kaže Biljaka.

Dodaje da su ga priveli jer se čuo sa jednim od uhapšenih, Zoranom Čekom.


- Kažu mi „Mi smo tebe slušali“, ja kažem „Šta je, jel ja ne smijem nazvati čovjeka“. Nemam veze niščim, a pogotovo s drogom. Još mi djecu isprepadali, lupali na vrata. Nikad nisam imao problema s policijom, nikada nisam bježao, uvijek sam im bio dostupan, sarađivao. Ove ostale poznajem oni su iz ovog kraja, a nekad se čujem sa Zoranom Čekom, jer sam mu radio neke usluge, imam mašina- objašnjava Biljaka.

U akciji FUP-a kodnog naziva "Phoenix" na području općina Novi Travnik, Nova Bila i Vitez , uhapšeni su Zoran Čeko (59), Ferald Gučanin Gazibarić Ferdo (50), Goran Jurišić (43) i Šemsudin Varupa (58). Zaplijenjena je određena količina droge i oružja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.