UBISTVO U MOSTARU

Fatalna Sunita ponovo čeka rasplet situacije na Vrhovnom sudu FBiH

Tužilaštvo uložilo žalbu na kaznu od tri i po godine, Dalipagić podnijela odgovor

Sunita Hindić u sudnici u Mostaru. Avaz

Piše: M. Smajkić

16.7.2021

Nakon ponovoljenog postupka u Kantonalnom sudu Mostar i sudske odluke kojom je Sunita Hindić (22) osuđena na tri i po godine zatvorske kazne zbog ubistva mostarskog ugostitelja, Nine Ivankovića (55), iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona su, kako saznajemo, uložili žalbu na ovu presudu izrečenu 31.maja.

Kako nam je kazala Ana Rajič, portparol Tužilaštva HNK, žalba prema Vrhovnom sudu Federacije BiH je uložena u zakonskom roku, 29.juna.

-Žalba je uložena zbog bitne povrede odredbi kaznenog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, kao i odluke o kazneno-pravnoj sankciji-rekla nam je Rajič.

Na žalbu Tužilaštva HNK odgovor će dati advokatica Nada Dalipagić, koja Hindić zastupa po službenoj dužnosti.


Kako nam je pojašnjeno, pretres pred drugostepenim sudom se mora održati ako je u istom krivčnom predmetu presuda već jednom bila ukinuta.

Podsjetimo, Vrhovni sud F BiH je sredinom februara ukinuo presudu Kantonalnog suda u Mostaru, a nakon ponovljenog postupka osuđena je na istu kaznu kao lani u avgustu.

 Dok su iz Tužilaštva HNK su smatrali da se radilo o ubistvu sa umišljajem, s druge strane, njena braniteljica, advokat Nada Dalipagić, tvrdila je kako je riječ o ubistvu iz nehata , što je ocijenilo i Sudsko vijeće, a na osnovu dokaza iz spisa.

Hindić , poznata kao fatalna Sunita i Ivanković su bili su kratkoj ljubavnoj vezi, a ubistvo se dogodilo 4.oktobra 2019.godine nakon svađe između njih dvoje. Hindić je Ivankovića usmrtila hicem iz njegovog pištolja CZ 7, 65.

Njoj je produžen pritvor koji najduže može trajati do februara 2022.godine ili do nove sudske odluke.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.