SAZNAJEMO

Fatalna Sunita napustila KPZ Mostar, kaznu će izdržavati u Tuzli

Iskoristila je zakonsko pravo da se prije pravosnažnosti presude uputi na izdržavanje kazne, kao i da joj se odobri premještaj u KPZ Tuzla što joj je, nakon trećeg podneska Sudu, i odobreno

M. Smajkić

Hindić: Proglašena krivom za prouzrokovanje smrti iz nehata

Foto: Arhiv


Sunita Hindić (22), koja je nakon ponovljenog postupka presudom Kantonalnog suda u Mostaru zbog ubistva Nine Ivankovića (55) nepravosnažno osuđena na tri i po godine zatvorske kazne danas je, kako saznajemo, napustila pritvorsku jedinicu Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) Mostar.

Ona je iz KPZ-a Mostar, u kojem je bila od dana ubistva, 4. oktobra 2019. godine prebačena u KPZ Tuzla i to, kako nam je potvrđeno iz Kantonalnog suda Mostar, na vlastiti zahtjev.

  • Hindić u sudnici krajem maja

    Hindić u sudnici krajem maja

    Foto: Arhiv


Hindić, poznata kao fatalna Sunita, iskoristila je zakonsko pravo da se prije pravosnažnosti presude uputi na izdržavanje kazne, kao i da joj se odobri premještaj u KPZ Tuzla što joj je, nakon trećeg podneska Sudu, i odobreno.

Inače, KPZ Mostar nema odjel za ženske osuđene osobe.

Podsjetimo, iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona su nedavno prema Vrhovnom sudu FBiH uložili žalbu po presudi Kantonalnog suda u Mostaru izrečenu 31. maja ove godine.

  • KPZ Mostar: Hindić bila u pritvoru od 4. oktobra 2019. godine

    KPZ Mostar: Hindić bila u pritvoru od 4. oktobra 2019. godine

    Foto: Arhiv


Žalba je uložena zbog bitne povrede odredbi kaznenog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, kao i odluke o kazneno-pravnoj sankciji, a braniteljica Hindić, advokat Nada Dalipagić je, kako nam je potvrdila, dostavila odgovor na žalbu.

Hindić i Ivanković su bili su kratkoj ljubavnoj vezi, a ubistvo se dogodilo 4. oktobra 2019. godine nakon svađe između njih dvoje. Hindić je Ivankovića usmrtila hicem iz njegovog pištolja CZ 7,65.

Nakon ponovljenog postupka proglašena je krivom za prouzrokovanje smrti iz nehata.

NA VRH

Podijeli članak na