KANTONALNO TUŽILAŠTVO TK

Određen pritvor za Vehbiju Umihanića, osumnjičen za pokušaj ubistva maloljetnika

Nakon kraće prepirke sa maloljetnim M.H. u Srebreniku, preklopnim nožem mu zadao veći broj udaraca i nanio mu teške tjelesne povrede opasne po život i to pet ubodnih rana u predjelu stomaka i grudnog koša i dvije rezne povrede grudnog košA

Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona. Arhiv

Piše: E. Sk.

19.7.2021

Kantonalni sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Vehbiju Umihanića (20) iz Srebrenika zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva.

Maloljetnik hospitaliziran

Umihanić je osumnjičen da je pola sata prije ponoći 16. jula ove godine, nakon kraće prepirke sa maloljetnim M.H. u Srebreniku, preklopnim nožem mu zadao veći broj udaraca i nanio mu teške tjelesne povrede opasne po život i to pet ubodnih rana u predjelu stomaka i grudnog koša i dvije rezne povrede grudnog koša.

Oštećeni je nakon toga prevezen i hospitaliziran u UKC-u u Tuzli.

U toku istražne radnje

Pripadnici OKP PU Srebrenik su osumnjičenog lišili slobode odmah nakon događaja, obavljena je kriminalistička obrada, te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. Izdate su naredbe za potrebna vještačenja, a u toku su i druge istražne radnje.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.