TUŽILAŠTVO KS

Optužen vozač Audija koji je u Hadžićima izazvao stravičnu nesreću u kojoj je poginula trudnica

Kantonalni sud Sarajevo potvrdio optužnicu protiv Hamze Ćatića kojem je produžena mjera pritvora

B. C.

Detalj s mjesta nesreće u Hadžićima

Foto: Avaz


Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Hamze Ćatića, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa u vezi sa krivičnim djelom Ugrožavanje javnog prometa, saopćeno je iz Tužilaštva KS. 

Optuženi se tereti da je dana 17 aprila ove godine, oko 18:05 sati, u Hadžićima, krećući se kolovozom Magistralnog puta M-17, iz Sarajeva u smjeru Mostara, upravljao putničkim Audijem A6 krećući se brzinom koja je veća od dozvoljene u naseljenom mjestu, te kao učesnik u saobraćaju na putevima ne pridržavajući se saobraćajnih propisa iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, ugrozio javni promet i doveo u opasnost život ljudi.

  • Nastradala Nejra Hamzić

    Nastradala Nejra Hamzić

    Foto: Facebook


- Izazvao je sudar sa druga dva vozila, usljed čega je nastupila smrt trudnice H.N. i njenog nerođenog djeteta, dok je oštećena Š.N. zadobila teške tjelesne povrede, a oštećena S.S. lake tjelesne povrede. U optužnici je predloženo da se prema Ćatić Hamzi izrekne mjera zabrane upravljanja prijevoznim sredstvom- navodi se u saopćenju.

Kantonalni sud na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo produžio je mjeru pritvora prema optuženom Hamzi Ćatiću.

Riječ je o stravičnoj saobraćajnoj nesreći u kojoj je smrtno stradala trudnica Nejra Hamzić (35) iz Sarajeva.

Nastradala Nejra Hamzić nalazila se u vozilu Seat Ibiza kojim je upravljala njena prijateljica N. Š. (26) iz Sarajeva i koja je teško povrijeđena.

Teške tjelesne povrede zadobili su vozači Audija Hamza Ćatić (24) i Seat Ibize N.Š. (26) kojima je ljekarska pomoć tada ukazana na KUM-u KCUS-a, a bili su zadržani na liječenju na klinici za ortopediju.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na