SARAJEVO

Slučaj "Dženan Memić": Završen pretres u Vrhovnom sudu FBiH, presuda Seferovićima 27. jula

Advokat Ifet Feraget koji zastupa porodicu Memić, smatra da je jedina moguća odluka oslobađajuća presuda za Ljubu i Bekriju Seferovića

Muriz Memić, Rusmir Karkin i Ifet Feraget. M. Haskić

Piše: B. Cerić

23.7.2021

Pred Vijećem Vrhovnog suda Federacije BiH danas je okončan pretres u predmetu protiv Ljube i Bekrije Seferovića u slučaju smrti Dženana Memića.

Kantonalni sud u Sarajevu donio je dvije oslobađajuće presude jer smatra da nema dovoljno dokaza koji upućuju da se u noći 8. februara 2016. godine dogodila saobraćajna nesreća u Velikoj aleji, kao i da povrede na Memiću ne odgovaraju onima iz saobraćajne nesreće odnosno kada vozilo udari pješaka.

Na današnjem pretresu saslušani su vještaci medicinske struke dr. Hamza Žujo i dr. Željko Karan. Oni su dali iskaz o povredama i načinu smrti Dženana Memića. Tužilaštvo i odbrana iznijeli su završne riječi.

Advokat Ifet Feraget koji zastupa porodicu Memić u izjavi za "Avaz" kazao je da Tužilaštvo nije ponudilo niti jedna dokaz da se dogodila saobraćajna nesreća. 

Jedina moguća odluka, smatra Feraget, je oslobađajuća presuda za Seferoviće.

Suprotno tome, tužilac Vlado Mišković tražio je da se optuženi kazne po zakonu. Dodao je da je Tužilaštvo dokazalo krivična djela koja se stavljaju na teret Seferovićima.

Presuda će biti izrečena u ponedjeljak, 27. jula.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.