ISTRAGA

Mjesec i po od događaja koji je uznemirio javnost: Ko je iz "škorpiona" pucao u Dubrovačkoj ulici u Mostaru

Obavljeni razgovori s više osoba, kao i vještačenje crvene Škode

S lica mjesta: Nađene čahure. Avaz

Piše: M. Smajkić

25.7.2021

Više od mjesec i po, koliko je prošlo od pucnjave u Dubrovačkoj ulici u Mostaru usred dana, a što je veoma uznemirilo javnost, akteri su i dalje nepoznanica.


Pronađene čahure

Zato je Policijska uprava Mostar, kako nam je potvrđeno, Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona podnijela izvještaj o ovom događaju od 6. juna, i to protiv nepoznatih osoba.

Iako je saslušano nekoliko osoba u vezi s ovim događajem te je obavljeno vještačenje automobila Škoda crvene boje, u policiji nisu došli do konkretnih saznanja i rezultata.

Kako smo prvi izvijestili, Škoda je pronađena tri dana poslije pucnjave, nakon čega je utvrđeno da je u vlasništvu jedne rentakar agencije.

Podsjetimo, policija je, nakon pucnjave, javnost izvijestila o tome da je došlo do upotrebe vatrenog oružja od više osoba te da je na licu mjesta utvrđeno da su na navedenu lokaciju došla dva vozila u kojima se nalazilo više osoba te da su ispalili više hitaca jedni prema drugima, nakon čega su se udaljili u pravcu naselja Bijeli Brijeg.

Međutim, daljnjom istragom se došlo do saznanja o tome da se razmjena vatre dogodila između više osoba koje su se nalazile u Škodi i jednog muškarca koji se nalazio prekoputa ceste na trotoaru, a koji je, navodno, nakon toga pobjegao među zgrade.

Na licu mjesta su pronađene i čahure, za koje je utvrđeno da su ispaljene iz pištolja, najvjerovatnije „škorpiona“.


Obračun narkodilera

Iz Kantonalnog tužilaštva su nam kazali da istraga u vezi s ovim slučajem nije obustavljena te da policija, pod njihovim nadzorom, i dalje provodi određene radnje s ciljem otkrivanja identiteta počinilaca, kao i okolnosti pod kojima se zbio ovaj događaj. U policiji sumnjaju da se radi o svojevrsnom obračunu narkodilera.

Upravo je tokom juna, ali i prethodnih mjeseci u Mostaru došlo do niza paljevina automobila i aktiviranja eksplozivnih naprava. Javnosti je i dalje nepoznanica je li ijedan slučaj rasvijetljen.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.