NAMJENSKI IZGRAĐEN KAMP

Akcija "Escobar": U Velikoj Kladuši zaplijenjena velika količina droge namijenjene i tržištu EU, uhapšene četiri osobe

Riječ je o najvećoj operativnoj akciji GPBiH protiv zloupotrebe opojnih droga, učestvovalo 110 policijskih službenika

Otkriveno oko 6.000 stabljika indijske konoplje. Avaz

A. J.

25.7.2021

Postupajući pod nadzorom Tužilaštva BiH, više desetina policijskih djelatnika Granične policije uz podršku Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i asistenciju MUP-a USK, na području Velike Kladuše, realizirali su akciju otkrivanja i zaplijene velike količine opojne droge marihuana, kao i ilegalnih zasada ove opojne droge u specijalno napravljenim skrivenim kapacitetima za uzgoj i pripremu.

Tokom akcije uhapšene su četiri osobe, osumnjičene za kaznena djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih droga.

U realizaciji ove opsežne akcije ostvarena je saradnja sa partnerskim institucijama Hrvatske.

Nakon hapšenja, osumnjičeni će u zakonskom roku biti dovedeni i predati postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičene i donijeti odliuku o daljim aktivnostima u predmetu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.





Uhapšene četiri osobe. GPBiH

Iz Granične policije BiH je saopćeno da je riječ o akciji "Escobar" te da je otkriveno oko 6.000 stabljika indijske konoplje u namjenski izgrađenom kampu za proizvodnju i uzgoj marihuane, koja se distribuirala kako na unutarnjem tako i na tržištu Evropske unije.


Navode da je riječ o najvećoj operativnoj akciji GPBiH protiv zloupotrebe opojnih droga i da je učestovalo 110 policijskih službenika.


Veliki zasadi marihuane - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić istaknuo je važnost ove operativne akcije i zahvalio svima koji su učestvovali kako bi se realizirala dosad najveća operativna akcija GPBiH protiv zloupotrebe opojnih droga.

- Središnji istražni ured Granične policije, odsjek za prikrivene operacije, realizirao je, dosad, najveću i najsloženiju akciju usmjerenu na razbijanje organiziranih kriminalnih skupina koje se bave uzgojem i neovlaštenim prometom opojnih droga. Ovim putem im zahvaljujem na maksimalnoj angažiranosti i višemjesečnoj istrazi uz korištenje posebnih istražnih radnji, kao i Državnoj agenciji za istrage i zaštitu i Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske te Tužiteljstvu BiH, uz čiju podršku je realizirana navedena operativna akcija - rekao je Galić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.