POTVRĐENA OPTUŽNICA

Visočak kćerki slao fotografije spolnog organa i gnusne poruke

Kada je djevojčica prekinula poziv i blokirala dolazne i odlazne pozive i poruke sa Messengera, pozvao je putem telefona i zaprijetio da će je ubiti

Slučaj se dogodio prošle godine. Ilustracija

Piše: A. Ka.

26.7.2021

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona 7. jula podiglo je optužnicu protiv K. M. zbog krivičnih djela upoznavanje djeteta sa pornografijom i nasilje u porodici, saopćeno je iz Tužilaštva ZDK.

Sudija za prethodno saslušanje Općinskog suda Visoko u cijelosti je potvrdio optužnicu 16. jula.

Prema navodima iz optužnice, K. A. je 27. novembra prošle godine u mjestu Bradve kod Visokog, svojoj kćerki K. A. sa svog mobitela putem aplikacije Messenger, poslao sliku svog spolnog organa koju je slikao u svojoj kupaonici.

Zatim je s kćerkom stupio u kontakt video pozivom putem iste aplikacije. Tom prilikom snimao je svoj donji dio tijela i spolni organ u svojoj kupaonici.

- Kada je djevojčica prekinula poziv i blokirala dolazne i odlazne pozive i poruke sa Messengera, pozvao je putem telefona i zaprijetio da će je ubiti ako ne ukloni zabranu dolaska poziva i poruka na Messenger što je kod djeteta izazvalo osjećaj straha i nesigurnosti, te joj poslao niz poruka neprimjerenog sadržaja: „Pozdravi mamu preko k**** i slične ogavne poruke – stoji, između ostalog, u optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.