KRIMINAL

Ko je misteriozni Kraljevčanin umiješan u ubistvo desetorice Škaljaraca: Zovu ga "Kapetan", za njim traga nekoliko evropskih policija

U pitanju je pedesetjednogodišnjak koji je godinama navodno bio dio ekipe sada pokojnog Baranina Alana Kožara

Veljko Belivuk. Agencije

A. Ka.

26.7.2021

Nestanak više muškaraca povezanih sa „škaljarskim klanom“ u bezbjednosnim krugovima povezuje se s Kraljevčaninom (51) koji je godinama stanovao u Baru.

Kako pišu crnogorski mediji, izvor iz bezbjednosnih krugova kaže da bi policije Srbije, Crne Gore, ali i Grčke, Španije i Turske, trebalo da pokušaju da utvrde ulogu Kraljevčanina u navodno najmanje deset ubistava članova „škaljarskog klana“.

- Njegovo ime (poznato redakciji) nije pomenuto ni nakon akcija hapšenja vrhuške „kavačkog klana“ i njihovih saradnika u Beogradu, koje sumnjiče za više monstruoznih ubistava - potvrđeno je crnogorskim medijima iz bezbjednosnih krugova.

Kako pišu, u pitanju je pedesetjednogodišnjak koji je godinama navodno bio dio ekipe sada pokojnog Baranina Alana Kožara, ubijenog 23. jula prošle godine u Grčkoj. Krajem 2019. navodno je promijenio dres i “zaigrao” za kavčane.

Od šest osoba, za pet se navodno i dalje traga. Specijalno državno tužilašvo i policija uspjeli su da pronađu samo dokaze da je Stanišić otet i ubijen, ali njegovo tijelo nisu pronašli. Krajem aprila policija je za smrt tog Podgoričanina osumnjičila kriminalnu grupu koju su navodno formirali Kotorani Slobodan Kašćelan (58) i Radoje Zvicer (39), Nikšićanin Radoje Živković (35) zvani Žuti i Podgoričanin Milan Vujotić (39).


Tada su u akciji Sektora za borbu protiv kriminala i Specijalnog državnog tužilaštva uhapšeni Kašćelan, njegov tjelohranitelj Vladimir Vučković (46) iz Herceg Novog, Kotorani Miloš Radonjić (35), Krsto Maroš (43) i Zoran Kažić (46), kao i Podgoričanin Darko Prelević (31) nastanjen u Pljevljima. Nakon odluke sudije za istragu Višeg suda da po isteku tužilačkog zadržavanja ne odredi pritvor šestorici uhapšenih, odvođenje u Istražni zatvor izbjegli su i Radonjić, Maroš i Prelević, a Kašćelan, Vučković i Kažić ponovo su uhapšeni i sprovedeni u Spuž. U toj akciji hapšenje su izbegli Zvicer, Živković, Vujotić, Srđa Jurišević (39) koji je također Kašćelanov tjelohranitelj, Kotorani Dragan (40) i Milan Knežević (39) i Podgoričanin Aleksandar Dragićević (35). Krivičnom prijavom obuhvaćen je i Nikšićanin Zdravko Perunović (45), koji je od ranije u spuškom zatvoru.

Stanišić, blizak „škaljarskom kriminalnom klanu“, nestao je posljednjeg dana jula 2020. godine, nakon što se navodno sa Cetinja motociklom uputio ka Kotoru. Ni nakon rasvijetljavanja tog ubistva, za koje su osumnjičili vrh „kavačkog kriminalnog klana“, policija nije odgovorila na pitanja o Kraljevčaninu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.