NOVI DETALJI

Ovo je vila horora u Krku: Udavio suprugu, mirno sačekao policiju

Spuštene rolete i buka u stanu pobudili su sumnju komšija, a oni su vidjeli i vidjeli supruga koji je bio rastrojen stana

Vila u kojoj se dogodio zločin. Jutarnji list

A. Ka. / Jutarnji list

28.7.2021

Zovite policiju! Moja sestra je ubijena! Rekla je to u utorak Elena Rihter, D. G.-u, čovjeku od kojeg je 2019. godine kupila apartman u urbanoj vili s četiri stana u Ulici Mali Kartec 57 na Krku.

Obavijestio policiju

- „Mislim da se dogodilo ubistvo“ rekao sam policajcima koji su stigli vrlo brzo, za neke dvije do tri minute. Vrata stana bila su odškrinuta, a suprug gospođe koja je ubijena mirno ih je sačekao na terasi apartmana. Ušao sam i vidio u da je stan bio potpuno "razvaljen", a u drugoj spavaćoj sobi, među krevetima, na leđima je ležala žena. Vidio sam joj noge, ništa drugo posebno osim što je stan bio u potpunom neredu nisam vidio. Policajci su sa mnom obavili razgovor, bili su vrlo korektni - priča sagovornik Jutarnjih, koji je obavijestio krčku policiju o zločinu.

Što se tačno dogodilo u stanu u kojem su bili supružnici tek treba ustanoviti. No, nedvojbeno je da je među supružnicima ovog vikenda u prizemlju urbane vile s bazenom izbila žestoka svađa o kojoj su D. R.-u svjedočile i komšije.

- Ja u ponedjeljak nisam bio na Krku, vratio sam se u noći s ponedjeljka na utorak. Odmah sam uočio da je bijeli Volvo njemačkih supružnika parkiran na cesti, a ne na parkirnom mjestu što mi je bilo čudno. U utorak su cijeli dan rolete bile spuštene, a prije toga su mi susjedi rekli da je u subotu na nedjelju bila buka i galama iz njihova stana. Pokušao sam doći do njih, ali nitko nije otvarao ulazna vrata. Nazvao sam vlasnicu apartmana Elenu Rihter, koja živi u Njemačkoj, koja je sestra ubijene. Obavijestio sam da nitko ne otvara vrata, da su spuštene rolete.


Bacao stvari

U jednom trenutku na terasi se pojavio njezin šogor i ja sam mu dao svoj mobitel. On je možda oko dvije do tri minute na terasi razgovarao s Elenom Rihter. Pričali su na ruskom. To sam jasno čuo, ali sam se odmaknuo da ne slušam njihov razgovor. Nakon toga dao mi je mobitel. Na vezi je bila Elina Rihter koja je D. G.-u rekla da odmah zove policiju, što je on i učinio. Vrlo brzo po dolasku policije bilo je jasno da je 46-godišnja Elina, sestra vlasnice apartmana, ubijena.

Prema još nepotvrđenim informacijama, ona je zadavljena, a suprug Njemice ruskog podrijetla, krupni muškarac, viđen je u nedjelju kako rastrojen besciljno hoda dvorištem, razbacuje stvari i dijelove odjeće, obilazi bijeli Volvo njemačkih registarskih oznaka. Budući da su rolete stalno bile spuštene, što je stanarima bilo sumnjivo, nakon što se na Krk vratio D. G. koji je sestri ubijene prodao navedeni stan površine 57 četvornih metara, on je pokušao s njima stupiti i u kontakt. Kad to nije uspio, nazvao je Elenu i nakon toga se sve odvijalo velikom brzinom.

Policija je obavila detaljan uviđaj, odvela supruga u policijsku stanicu na Krk, a nakon kriminalističkog istraživanja predan je pritvorskom nadzorniku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.