NAKON NAPADA

Detalji incidenta u Vlasenici: Svađu zbog puta rješavao nožem

Živim sa majkom, suprugom i troje maloljetne djece, kazao je Ferhatović

Fu. M.

Ferhatović se u srijedu vraćao sa posla kući kada ga je oko 14 sati presreo Stupar

Foto: Ilustracija


U Policijskoj upravi Zvornik potvrdili su da su A. F. i R. F. povrijeđeni kada ih je osumnjičeni Z. S. napao.

Zoran Stupar iz Vlasenice uhapšen je zbog sumnje da je nožem nasrnuo na Amira Ferhatovića i njegovu majku Razu ispred njihove kuće u Vlasenici, saznaje “Glas Srpske”.

Ferhatović se u srijedu vraćao sa posla kući kada ga je oko 14 sati presreo Stupar, kojeg, prema njegovim riječima, zna samo iz viđenja.

- Živim sa majkom, suprugom i troje maloljetne djece. Ušao je za mnom u dvorište i razbio flašu, kojom me je porezao. Moja majka je istrčala iz kuće, a on je iz džepa izvadio nož, kojim je onda nasrnuo na mene, ali je porezao moju majku po ruci - ispričao je ranije Ferhatović.

Istaknuo je da napadača ne zna lično te da ga je osumnjičeni i ranije tražio u dvorištu. Ferhatovićeva majka je izjavila da ju je izvjesni Stupar nožem posjekao po rukama.

Stupar je, prema nezvaničnim informacijama sjeo i čekao policiju, koja je nakon prijave stigla za pet minuta na lice mjesta.

- Ne znam šta je bilo ni šta je dovelo do toga. S njim nisam imao problema. Kakve razmirice su između njih, nije moja stvar - kazao je Stuparov poznanik.

U Policijskoj upravi Zvornik potvrdili su da su A. F. i R. F. povrijeđeni kada ih je osumnjičeni Z. S. napao.

- A. F. i R. F. su zadobili povrede nastale oštrim predmetima. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo u područnoj kancelariji Vlasenica - kazali su u PU Zvornik.

NA VRH

Podijeli članak na