UŽASNO SVJEDOČENJE

Prvi očevidac tragedije na benzinskoj pumpi u Živinicama: Dva sata je automobil bio parkiran, niko mu nije prišao

Dežurnom policajcu sam sve objasnio, on mi je rekao da se udaljim od automobila, da će on sada zvati policiju u Živinicama i Hitnu pomoć

S lica mjesta: Muškarac pronađen mrtav u automobilu. Avaz

Piše: E. Trako

31.7.2021

U Živinicama je sinoć u automobilu pronađen mrtav muškarac na benzinskoj pumpi. Prvi očevidac koji je i pozvao policiju i primijetio da nešto nije uredu (identitet poznat redakciji) ispričao je za portal „Avaza“ svoja saznanja o ovoj tragediji.

Kaže da je oko 20 sati uočio automobil na benzinskoj pumpi s upaljenim žmigavcima.

- Drug i ja smo prišli da vidimo šta se događa. Ostao sam šokiran kada sam vidio momka u sjedećem položaju, svezan pojasom pogunute glave. Ušao sam na benzinsku pumpu i rekao im da je momku pozlilo. Oni su mi rekli da zovem policiju – priča naš sagovornik.


Nažalost, ljekari su mogli samo konstatirati smrt. Avaz

Kaže da nije znao broj policije u Živinicama, nego da je pozvao na 122.

- Dobio sam Tuzlu. Dežurnom policajcu sam sve objasnio, on mi je rekao da se udaljim od automobila, da će on sada zvati policiju u Živinicama i Hitnu pomoć. Za nekoliko minuta su mene zvali iz policije iz Živinica. Objasnio sam im gdje se sve dogodilo. Za pet minuta su stigli ali bez Hitne pomoći. Kada je policajac uočio da momak ne daje znakove života, obratio mi se riječima „što si nas zvao, što nisi Hitnu pomoć zvao“ – kaže čitatelj „Avaza“.

Onda su policajci pozvali Hitnu pomoć.

- Nažalost, ljekari su mogli samo konstatirati smrt. Bilo je prekasno. Užasno je ovo, još sam u šoku. Volio bih da smo mogli pomoći momku. Tuga je ovo velika. Kasnije su došli drugi momci i govorili da su vidjeli taj automobil kako već dva sata stoji s upaljenim žmigavcima – dodaje na kraju naš sagovornik.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.