NAKON SINOĆNJE NESREĆE

Majka povrijeđene djevojčice za "Avaz": Pedalinu smo unajmili, u Neumu nigdje nema znak dokle se smije voziti

Dodala je da je njena kćerka sada dobro i da je sve u redu, kao i da niko više nije povrijeđen

A. Jamaković

Tokom pomorske nesreće skuter udario u pedalinu

Foto: Ilustracija


Majka petogodišnje djevojčice (identitet poznat redakciji, op.a.), državljanke Švicarske, koja je sinoć teže povrijeđena u neumskom zaljevu, nedaleko od naselja Surdup, obratila se redakciji „Avaza“ pojasnivši detalje ove pomorske nesreće tokom koje je skuter udario u pedalinu.

Podsjećamo da je „Avazu“ iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona potvrđeno da se djevojčica nalazila na pedalini, zajedno s još četiri osobe, kada ih je u jednom trenutku udario skuter na kojem su bila dva muškarca, a kojim je upravljao I. M. (20) iz Sarajeva.

"Udario nas je punom brzinom"

Djevojčica je nakon ukazane ljekarske pomoći u Domu zdravlja Neum kolima Hitne pomoći prevezena u dubrovačku bolnicu.

- Išli smo pedalinom na more kao što se svi voze. U Neumu nema nikakvog ograničenja niti ko kome govori da se ne smije ići 50 ili 100 metara dalje od obale. Nema nikakvih znakova. Taj momak koji nas je udario bio je na džet-skiju, nije ga imao pod kontrolom. Ugasio mu se i onda ga je nekako upalio i punom brzinom u nas je udario – kazala je majka djevojčice za portal „Avaza“.

Dodaje da su suprug i ona bili na pedalini s kćerkom te još nekoliko djece.

- Nije tačno da je vlasnik pedaline negirao da je iznajmio vozilo, rekao nam je da ga niko to nije ni pitao. Mi smo unajmili pedalinu koja je uredno registrovana. Predstavlja se kao da smo mi krivi, što nije tačno – kazala nam je majka povrijeđene djevojčice.

Šta su rekli iz Lučke kapetanije

Dodala je da je njena kćerka sada dobro i da je sve u redu, kao i da niko više nije povrijeđen u nesreći.

Podsjećamo da su iz Lučke kapetanije Neum ranije za „Avaz“ kazali da se pedalina nalazila na nedozvoljenoj udaljenosti od obale, odnosno, na 150 metara.

Više o:

Neum Skuter Pedalina
NA VRH

Podijeli članak na