STRAVIČNO

Mučne scene kod Gračanice: Na cesti naišla na supruga koji je poginuo nakon pada s motocikla

Elvis Topčagić motociklom Yamaha naletio na betonski propust, a potom udario u drvo, usljed čega je smrtno stradao na licu mjesta

Topčagić: Iza njega ostali supruga i dvoje djece. Avaz

Piše: H. Čalić

6.8.2021

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 4. avgusta u 22.30 sati na regionalnom putu Gračanica – Srnice, u naselju Doborovci kod Gračanice, život je izgubio motociklista Elvis Topčagić (38).

Nerazjašnjene okolnosti

Naime, pod još nerazjašnjenim okolnostima, a prema prvim policijskim informacijama, motociklista Elvis Topčagić iz susjednog naselja Soko izgubio je kontrolu nad motociklom Yamaha, skrenuo s kolovoza, udario u betonski propust, a potom u obližnje drvo. Nesretni motociklista je potom pao niz strminu, a zaustavio se na asfaltnom putu, gdje je ostao ležati mrtav.

Smrt je konstatirao dežurni ljekar Doma zdravlja Gračanica.

Na lice mjesta ubrzo su došli patrola PS Gračanica i kriminalistički inspektori, a uviđajem je rukovodila kantonalna tužiteljica iz Tuzle.

Prema naredbi tužiteljice, tijelo nastradalog motocikliste je prevezeno na patologiju UKC-a Tuzla radi obdukcije.

Kako smo saznali od mještana Doborovaca, Topčagiću je pri padu pukla i kaciga te je tada, navodno, slomio vrat.


Doživjeli šok

Prema riječima Edina Hadžića, koji je nedugo nakon stradanja Topčagića naišao na mjesto nesreće, vidio je da je automobilom naišla Topčagićeva supruga s dvoje djece. U šoku su gledali smrskani motocikl i tijelo muškarca.

- Gore ništa u životu nisu mogli doživjeti, svojim očima gledati prizor od kojeg je teško ostati normalan. Naišao sam motociklom i odmah sam rekao da se djeca sklone kako ne bi do kraja života doživljavala traumu - rekao nam je Hadžić.


Motocikl nabavio prije tri mjeseca

Predsjednik Mjesne zajednice Soko Mirzet Topčagić kaže da je izgubio velikog prijatelja. On je dodao da je Elvis motocikl nabavio nedavno, prije tri mjeseca. Inače, Topčagić je bio zaposlen u firmi „Plamigo“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.