POTRAGA ZA POČINIOCEM

Urednik "Sjeničkih novina" izrešetan pred suprugom i djecom: Motiv za napad su ranije objavljeni tekstovi

Edin Hamidović i osumnjičeni E. L. odranije bili u sukobu

Hamidović: Za sada van životne opasnosti. Kurir

Ad. A. / Kurir

7.8.2021

Sjenička policija nastavila je intenzivnu potragu za E. L. iz ovog grada za kojeg se sumnja da je u petak oko 23 sati iz vozila u pokretu ispalio više hitaca i teško ranio Edina Hamidovića (48) urednika i administratora Fcebook stranice "Sjeničke novine", piše Kurir.

Poslije ranjavanja, Hamidović je hitno prebačen u novopazarsku Opštu bolnicu gdje je operiran i prema izjavama ljekara za sada je van životne opasnosti.


Četiri teške rane

 Pucnjava se dogodila u samom centru Sjenice, sat pred ponoć, kada je na ulici bilo dosta ljudi.

- Hamidović je na ulici bio sa suprugom i djecom, čuli su se pucnji. Vidio sam čovjeka koji je pao na asfalt, žena i djeca koju su bili u blizini i počeli su da plaču i vrište - ispirčao je jučer jedan od mještana, koji je bio na ulici u to vrijeme.

Ljekari u sjeničkom Domu zdravlja, a zatim i u Opštoj bolnici u Novom Pazaru konstatovali su ubrzo da je Hamidović u pucnjavi zadobio četiri prostrijelne rane, u predjelu stomaka, ramena i noge.

Hitno je operiran i ljekari su uspjeli da i pored teških povreda stabilizuju njegovo stanje.

Istovremeno, u Sjenici, u okolini grada, po pešterskim putevima i selima počela je potraga za E. L. koji je odmah poslije ispaljenih hitaca vozilom pobjegao s lica mjesta.


Obaviještena policija Crne Gore

Postoji mogućnost da se on uputio i prema Crnoj Gori, jer granica je udaljena tridesetak kilometara.

Prema izvorima iz istrage, u potragu za osumnjičenim uključen je veći broj policajaca, i čini se sve da on bude otkriven i priveden.

Potraga je sem na područje Sjenice, usmjerena i na područja susjednih opština, ali je ovo veliko područje, mnogo je seoskih, lokalnih puteva, staza, obavještena je i Uprava policije Crne Gore zbog mogućnosti da se E. L. tamo prebacio tokom noći.

O mogućim motivima pucnjave, za sada nema zvaničnih informacija. Po onome što se priča u gradu, Hamidović i osumnjičeni E. L. bili su u svađi, navodno zbog tekstova objavljenih na stranici "Sjeničke novine" koju je Hamidović uređivao.

Na toj stranici, navodno, bilo je i tekstova o porodici E. L. pa je zbog toga došlo do sukoba.

Također, E. L. i Hamidović su ranije podnosili prijave jedan proitv drugog koje su proslijeđene Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal. Hamidović i E. L. članovi su dvije različite političke partije, Hamidović je član SPP-a pa se i politička svađa uzima kao mogući motiv napada na Hamidovića.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.