AVAZ SAZNAJE

Skandalozno: Pripadnik FUP-a napao vatrogasca i oteo mu mlaznicu prilikom intervencije

Umjesto da pomogne vatrogascima, glumio je siledžiju

Vatrogasci imali pune ruke posla. Avaz

Piše: A. Ka. - M. Sm.

8.8.2021

Vatrogasac M. Ć. (identitet poznat redakciji op. a.) povrijeđen je danas prilikom intervencije na požaru u mjestu Repovci kod Konjica, gdje je vatra progutala štalu i sijeno, saznaje portal „Avaza“.

Na lice mjesta upućeni su konjički vatrogasci, koji se i u ovim trenucima bore s vatrenom stihijom, jer je jako teško ugasiti sijeno. Vatrogascima kao da nije dovoljno što na leđima imaju visoku temperaturu pa ih i oni, koji bi trebali da ih najviše razumiju, prave dodatne probleme.


Oteo mlaznicu

Kako saznajemo, na licu mjesta se zatekao A. J. (identitet poznat redakciji op. a.), pripadnik Federalne uprave policije. Umjesto da pomogne vatrogascima, glumio je siledžiju. Tako je s leđa napao jednog vatrogasca i oteo mu mlaznicu, govoreći mu "da ne zna da gasi požar". Nesretni vatrogasac je pao te je povrijeđen.

- Onemogućio ga je da radi svoj posao. Pozvana je policija koja je napravila službenu zabilješku. Vatrogasac je, prema posljednjim informacijama, zadobio povredu vratnog mišića – kaže naš izvor.

Upućena patrola

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona potvrđeno nam je da je danas u 16:40 sati V. S., pripadnik Profesionalne vatrogasne jedinice Konjic, prijavio da je u mjestu Repovci J. A. (29) verbalno i fizički napao vatrogasca Ć. M. (33).

Na lice mjesta je odmah upućena policijska patrola koja je utvrdila da je J. A. upućivao psovke Ć. M. te da ga je fizički napao. O događaju je upoznata krim-policija, a više detalja, kazali su, bit će poznato sutra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.