BANJA LUKA

Pušten na slobodu "prljavi inspektor” koji je uhapšen s pripadnikom Škaljarskog klana

Osnovni sud smatra da nema opasnosti od bjekstva Mladena Milovanovića

Hapšenje Miloša Božovića. MUP RS

Piše: O. Matavulj

16.8.2021

Mladen Milovanović (37), inspektor MUP-a Republike Srpske koji je uhapšen u Banjoj Luci zbog pomaganja pripadniku Škaljarskog klana Milošu Božoviću, pušten je iz pritvora.

Odluku je donio Osnovni sud u Banjoj Luci odbivši predlog tužilaštva za produženje pritvora. Umjesto pritvora Milovanoviću su određene mjere zabrane napuštanja boravišta, odnosno Banje Luke, oduzete su mu putne isprave i zabranjeno izdavanje novih.


Sud prihvatio stav odbrane

- Zabranjuje mu se korištenje lične karte za prelazak državne granice i obavezan je da se svaka tri dana javlja Policijskoj stanici Centar u Banjoj Luci - navodi se u rešenju suda.

Milovanovićev branilac Saša Labotić kaže da je odluka donesena nakon što je sud prihvatio stav odbrane.

- I ranije smo ukazivali na odluku Ustavnog suda BiH u kojoj se navodi da to što osumnjičeni ima dva državljanstva nije dovoljno da bi bio u pritvoru zbog opasnosti od bjekstva - rekao je Labotić.


Pomoć učiniocu poslije krivičnog djela

Milovanović, nekadašnji glavni inspektor Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS uhapšen je 17. jula u društvu sa škaljarcem Milošem Božovićem, za kojim je Interpol Crne Gore raspisao potjernicu zbog teškog ubistva. Milovanović se tereti za pomoć učioniocu poslije krivičnog djela. Za isto djelo osumnjičeni su i inspektori Gorana Rečević i Predrag Vatreš, koji su pušteni na slobodu nakon kriminalističke obrade. S druge strane Božoviću je određen ekstradicioni pritvor do odluke o izručenju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.