PRIJEDLOG TUŽILAŠTVA

Nakon ubistva Jelisije Đukića u Doboju: Za Agića zatražen pritvor, žena na slobodi

Zločin se dogodio u subotu u zgradi u Doboju

O. Matavulj

Okružno tužilaštvo Doboj vodi istragu

Foto: Agencije


Biljana i dalje pod istragom

- Nakon ispitivanja osumnjičenog, stavio sam prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora zbog težine krivičnog djela i okolnosti koje ukazuju da bi puštanje na slobodu rezultiralo prijetnjom narušavanju javnog reda - rekao je Simić.

On kaže da je Janković i dalje pod istragom, ali da trenutno nema status osumnjičene za ubistvo niti neko drugo krivično djelo te je puštena na slobodu.

Zločin se dogodio u subotu u 16.30 sati u zgradi u ulici Svetog Save u Doboju.

Agić se tereti da je, nakon svađe u hodniku zgrade, nasrnuo na Đukića i više puta ga udario. Nesretni čovjek je pao na betonsku podlogu i ubrzo preminuo. Obdukcijom je utvrđeno da je umro usljed teškog poremećaja disanja izazvanog višestrukim prijelomom rebara.

Konflikti kumovali zločinu

Zločini su kumovali konflikti koje su Agić i Janković i ranije imali sa žrtvom. Naime, Đukić je bio predsjednik kućnog savjeta zgrade, dok su Agić i Janković tu živjeli kao podstanari.

Doselili su se prije tri mjeseca i stanari su od starta s njima imali problema, uglavnom zbog bahatog i neodgovornog ponašanja, galame, glasne muzike... Na ponašanje ih je uglavnom upozoravao Đukić.

Sve je kulminiralo u subotu, kada su, prilikom pranja tepiha, Agić i Janković, navodno, pustili vodu, koja je tekla hodnikom. Đukić je došao da ih upozori i došlo je do svađe u kojoj je starac tražio od njih da se isele. Došlo je do tučnjave, koja je okončana ubistvom.

Više o temi Doboj

PODNESEN IZVJEŠTAJ
Ukrao 380 KM sa bankomata u Tesliću
NA VRH

Podijeli članak na