PRIJEDLOG TUŽILAŠTVA

Nakon ubistva Jelisije Đukića u Doboju: Za Agića zatražen pritvor, žena na slobodi

Zločin se dogodio u subotu u zgradi u Doboju

Okružno tužilaštvo Doboj vodi istragu. Agencije

Piše: O. Matavulj

16.8.2021

Okružno javno tužilaštvo u Doboju zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora za Edina Agića (32), osumnjičenog za ubistvo komšije Jelisije Đukića (70), dok je njegova partnerica Biljana Janković (60) puštena na slobodu.

Okružni tužilac Mladen Simić kaže da se Agiću na teret stavlja krivično djelo ubistvo.


Biljana i dalje pod istragom

- Nakon ispitivanja osumnjičenog, stavio sam prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora zbog težine krivičnog djela i okolnosti koje ukazuju da bi puštanje na slobodu rezultiralo prijetnjom narušavanju javnog reda - rekao je Simić.

On kaže da je Janković i dalje pod istragom, ali da trenutno nema status osumnjičene za ubistvo niti neko drugo krivično djelo te je puštena na slobodu.

Zločin se dogodio u subotu u 16.30 sati u zgradi u ulici Svetog Save u Doboju.

Agić se tereti da je, nakon svađe u hodniku zgrade, nasrnuo na Đukića i više puta ga udario. Nesretni čovjek je pao na betonsku podlogu i ubrzo preminuo. Obdukcijom je utvrđeno da je umro usljed teškog poremećaja disanja izazvanog višestrukim prijelomom rebara.


Konflikti kumovali zločinu

Zločini su kumovali konflikti koje su Agić i Janković i ranije imali sa žrtvom. Naime, Đukić je bio predsjednik kućnog savjeta zgrade, dok su Agić i Janković tu živjeli kao podstanari.

Doselili su se prije tri mjeseca i stanari su od starta s njima imali problema, uglavnom zbog bahatog i neodgovornog ponašanja, galame, glasne muzike... Na ponašanje ih je uglavnom upozoravao Đukić.

Sve je kulminiralo u subotu, kada su, prilikom pranja tepiha, Agić i Janković, navodno, pustili vodu, koja je tekla hodnikom. Đukić je došao da ih upozori i došlo je do svađe u kojoj je starac tražio od njih da se isele. Došlo je do tučnjave, koja je okončana ubistvom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.