BESANA NOĆ

Drama u Prijedoru: Vatrogasci sprijačili ženu da skoči sa krova kuće

Žena je nakon spašavanja odvezena na Psihijatriju

Detalj s mjesta događaja. D. Stojnić

InfoPrijedor

17.8.2021

Prijedorski vatrogasci noćas su spasili ženu koja se popela na krov kuće, dvospratnice, visoke oko desetak metara s koje je glasno, uz viku i galamu, prijetila da će skočiti. Privatna kuća se, kako saznajemo, nalazi u blizini Psihijatrije gdje je žena dan ranije hospitalizirana. Drama je trajala oko 15-tak minuta priča Radovan Martić, starješina prijedorskih vatrogasaca. 

-Pozvali su me vatrogasci. Žena je bila na krovu, prijetila je da će skočiti, nije dozvoljavala nikom, pa ni nama da se popnemo na krov. Rekla je da me poznaje i da samo meni vjeruje. Pokušao sam da je odgovorim, govorio joj da vrijedi živjeti zbog djece. Na kraju je pristala, pod uslovom da je kući vrate vatrogasna kola – kaže Martić i dodaje da mu nije bilo svejedno.


Radovan Martić. D. Stojnić

– To su teške situacije. Kasnije sam saznao da je tokom noći napustila Psihijatriju, prešla preko ceste i popela se na tu privatnu kuću – kaže Martić.

Na licu mjesta bili su policijski službenici PS Prijedor 2, PU Prijedor koji su prvi izašli na lice mjesta i Služba hitne pomoći Doma zdravlja Prijedor koja je nesretnu ženu nakon što se spustila s krova vratila na odjel Psihijatrije na daljnje liječenje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.