NA LICU MJESTA

Drama: Teretni voz udario dječaka u Semizovcu, teško je povrijeđen

Zbog ove nesreće, do okončanja uviđaja, u potpunosti je onemogućen prilaz vogošćanskom naselju Svrake

Piše: E. Muračević

18.8.2021

Dnevni avaz
Policajci na licu mjesta vrše uviđaj - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

U vogošćanskom naselju Semizovac danas u 10.15 sati došlo je do nesreće u kojoj je teško povrijeđen maloljetni dječak.

- Zbog crvenog svjetla na semaforu, preko pružnog prijelaza kojim se iz Semizovca ulazi u Svrake, čekao sam da prođe teretni voz Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine koji se iz pravca Sarajeva kretao prema Visokom - kaže Bakir Abaz, jedan od očevidaca nesreće.

Neposredno prije pružnog prijelaza iznenada je pred željezničku kompoziciju istrčalo maloljetno dijete koje je imalo namjeru preći preko pruge na otvorenom kolosjeku te je nesreća, jednostavno, bila neizbježna.

Mašinovođa nije mogao ništa učiniti da zaustavi kompoziciju. Dječak je ostao živ ali je zadobio teške povrede i najvjerovatnije će ostati bez jedne ruke.Abaz: Čekao na semaforu. E. Muračević

Na lice mjesta vrlo brzo su stigli pripadnici policijske stanice Vogošća i kola Hitne medicinske pomoći koji su unesrećnog dječaka odvukli u jednu od sarajevskih zdravstvenih ustanova.

Policijski uviđaj koji je u toku utvrdit će okolnosti koje su dovele do ove nesreće. Zbog ove nesreće, do okončanja uviđaja, u potpunosti je onemogućen prilaz vogošćanskom naselju Svrake.

Inače, više porodica romske nacionalnosti, neposredno uz prugu, pored ovog pružnog prijelaza stacionirali su svoje šatore. Njihova djeca često su na ovom prostoru prelazila preko pruge na otvorenom kolosjeku te je, svakodnevno, prijetila opasnost da dođe do slične tragedije.

Policija je ovim porodicama naložila da uklone svoje šatore što su oni i učinli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.