POTRAGA U NJEMAČKOJ

Djevojka iz Bosanskog Novog nestala u Kelnu: Nikolini Japundži se trag izgubio prije 18 dana

Otišla u Njemačku kod prijateljice gdje je namjeravala naći posao

Ad. A. / Srpskainfo

20.8.2021

Podaci o nestaloj objavljeni na stranici MUP-a RH. MUP RH

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske objavilo je da je u Njemačkoj nestala Nikolina Japundža (22) koja je inače rođena u Bosanskom Novom.

Naime, prema podacima koji su dostupni u nacionalnoj evidenciji nestalih osoba MUP Hrvatska, Nikolina Japundža je nestala 3. avgusta u Kelnu i iz ovog grada se posljednji put javila, prenosi Srpskainfo.

Prema nezvaničnim saznanjima Nikolina je prije nestanka otišla kod prijateljice u Keln gdje je planirala da pronađe posao.

Prema saznanjima Srpskainfo ona ima državljanstvo BiH, ali i državljanstvo Hrvatske jer joj je adresa prebivališta u Dvoru, te je zato Hrvatska i vodi kao nestalu osobu. Kako saznajemo MUP Hrvatske je povodom ovog nestanka stupio u kontakt sa porodicom djevojke koja živi u Rakanima kod Bosanskog Novog, a poznanici dijele na društvenim mrežama objavu da je Nikolina nestala.

Neki od njih sa kojima su razgovarali kažu da su čuli da porodica traga za Nikolinom, ali su u nevjerici, te se nadaju da će ova potraga imati uskoro srećan epilog.

Pričaju da je bila mirna djevojka i da je srednju školu završila u susjednoj Kostajnici.

Iz Policijske uprave Prijedor saopštili su da im nije prijavljen nestanak ove djevojke, navodeći njene inicijale.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.