ČIN HRABROSTI

Banjalučki policajci spasili dva života: Ženu spriječili da skoči s mosta, muškarca izvukli iz Vrbasa

Do dolaska ekipe Službe hitne medicinske pomoći unesrećenom muškarcu je pružena prva pomoć i vraćena funkcija disanja te je prevezen u UKC RS na dalje liječenje

Ad. A. / Nezavisne

Hrabri policajci spasili dva života

Foto: Nezavisne


Pripadnici Policijske uprave Banja Luka su u prethodna tri dana spasili dva života u ovom gradu, spriječivši skakanje sa mosta i utapanje u rijeci Vrbas.

Kako je potvrđeno "Nezavisnim novinama", za ove podvige zaslužni su policajci Nemanja Repajić i Nebojša Topalović, te Dalibor Tešić i Miloš Kablar.

Naime, policiji je 20. avgusta, oko 15.30 sati prijavljeno da se na ogradi mosta u naselju Trapisti nalazi žena koja ima namjeru da skoči u rijeku Vrbas.

-Brzom intervencijom policajaca, dolaskom na lice mjesta i potvrdom navoda prijave, oni su razgovorom uspjeli odgovoriti žensko lice od namjere da skoči u rijeku - rekli su iz policije.

U ovoj intervenciji su, kako je potvrđeno "Nezavisnim novinama", učestvovali Tešić i Kablar.

Tri dana kasnije, pripadnicima Policijske uprave Banja Luka je, 15 minuta nakon ponoći, prijavljeno da je nepoznati muškarac sa mosta "Patre" skočio u rijeku Vrbas.

-Efikasnom reakcijom policijskih službenika, dolaskom na mjesto događaja, policajac je skočio u rijeku te nakon kratkog vremena uspio pronaći nepoznatog muškarca čije je tijelo bilo ispod vode i uz pomoć građanina izvaditi ga na obalu - rekli su iz policije.

U ovoj akciji su, saznajemo, učestvovali Topalović i Repajić, a koji je skočio u rijeku.

Do dolaska ekipe Službe hitne medicinske pomoći unesrećenom muškarcu je pružena prva pomoć i vraćena funkcija disanja te je prevezen u UKC RS na dalje liječenje.

Više o:

Policija Banja Luka
NA VRH

Podijeli članak na