ŠIPOVO

Trkulja optužen za brutalni zločin: Suprugu ubo nožem pa je izmaskarirao sjekirom

Policajci su u njihovoj kući zatekli stravičan prizor

Zločin se desio u njihovoj kući u Šipovu. Ilustracija

Piše: O. Matavulj

24.8.2021

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka podiglo je optužnicu protiv Dragana Trkulje (61) iz Šipova zbog ubistva svoje supruge Snežane Trkulje (57), koju je ubo nožem, a potom izudarao sjekirom.

Zločin se dogodio 30. maja u njihvoj kući u Šipovu, a Trkulja se tereti za teško ubistvo.


Presvukao se i otišao u kafić

- Osumnjičeni je oko šest sati u ulici Milana Ilića supruzi nanio više tjelesnih povreda u predjelu glave i tijela upotrebom kuhinjskog noža i sjekire, što je dovelo do smrti otšećene - saopštilo je banjalučko Tužilaštvo.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjoj Luci. Uz optužnicu tužilaštvo je zatražilo i da se Trkulji produži pritvor do okončanja sudskog postupka.

Trkulja se nakon zločina očistio, presvukao i otišao u kafić na benzinskoj pumpi gdje je popio piće. Potom je sam otišao u policiju i prijavio zločin.

Policajci su u njihovoj kući zatekli stravičan prizor. Tijelo izmasakrirane žene ležalo je u kuhinji, a pod i zidovi su bili obliveni krvlju.


Iza Snežane ostalo četvero djece

Iza Snežane je ostalo četvoro djece, tri kćerke i sin, koji žive odovojeno sa svojim porodicama. To nije prvi put da su se njih dvoje sukobljavali budući da je protiv Dragana Trkulje i ranije bila podnesena prijava zbog nasilja u porodici.

Dragan Trkulja je tokom ročišta za produženje pritvora pred sudom govorio kako mu je svaki dan sve "teže i teže" zbog zločina koji je počinio, te da se "sve više kaje".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.