BRČKO

Ubicama Edina Zejćirovića presuda u četvrtak 2. septembra

Odbrane četvorice optuženih danas iznijele završne riječi

Edin Zejćirović: Mučen do smrti. Facebook

Piše: B. C.

30.8.2021

Nakon što su pred Osnovnim sudom Brčko distrikta BiH, danas odbrane iznijele završne riječi, objava presude u slučaju Zejćirović zakazana je za 2. septembar u 14 sati, potvrđeno je iz Tužilaštva Brčko distrikta BiH. 

Na suđenju Suanu Haliloviću*, Samidu Šabanoviću*, Nihadu Hukiću* i Suvadu Djedoviću*, optuženima za otmicu i svirepo ubistvo Edina Zejćirovića, Tužilaštvo je protekle sedmice zatražilo da se svima, osim Šabanoviću, izrekne kazna dugotrajnog zatvora. Za Šabanovića je predložena kazna od 20 godina. 

Optužnicu protiv Halilovića, Šabanovića, Hukića i Djedovića Tužilaštvo Distrikta podiglo je 8. maja 2020. godine optuživši ih da su 17. novembra 2019. godine, po prethodnom dogovoru, a nakon što ih je prvooptuženi okupio, oteli i potom do smrti pretukli i mučili Edina Zejćirovića. 

Sudski vještaci su istakli da je Edin usljed brojnosti nanesenih povreda trpio jake fizičke bolove, te da je konstantno imao strah visokog intenziteta uz osjećaj životne ugroženosti. Sve ukazuje na upornost izvršilaca u počinjenju krivičnog djela, te njihovu bezobzirnost i agresivnost koja se ogledala i u ponižavajućem ponašanju prema žrtvi, prvenstveno od strane optuženog Halilovića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.