OTKRIVEN PLJAČKAŠ

Raspisana potjernica za lopovom Abdulahom Skakom

Sarajevska policija uhapsila 46-godišnjaka koji je provalio u prostorije firme "Kenz"

Lopov uhapšen na Ilidži. Ilustracija

Piše: B. C.

1.9.2021

Sarajevski policajci, radeći na rasvjetljavanju krađe u jednoj firmi na Ilidži jučer su u ulici Barska uhapsili 46- godišnjeg Abdulaha Skaku iz Sarajeva.

- Dana 31.08.2021.godine u 09,40 sati, obaviještena je Peta PU da je dana 30./31.08.2021.godine u vremenskom periodu od 17 do 09 sati u ulici Džemala Bijedića, općina Ilidža, od strane NN lica ili više njih izvršeno krivično djelo teške krađe u prostorije firme “Kenz” d.o.o. Sarajevo. O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, pomenutog dana u 14,30 sati u ulici Barska, općina Ilidža, policijski službenici su pronašli i lišili slobode lice A.S., rođen 1975.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (Teška krađa)- navedeno je u saopćenju MUP-a Kantona Sarajevo.

Prilikom pregleda uhapšenog, kao i pretresom stana koji  koristi na području općine Ilidža, pronađeni su i oduzeti predmeti koji potiču iz krađe. 

- Izvršenim provjerama utvrđeno je da je za licem A. S. raspisana potraga od strane Općinskog suda Kiseljak. Navedeno lice je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad istim dodaje se u saopćenju.

Napominjemo da se ne radi o bivšem gradonačelniku Sarajeva Abdulahu Skaki, već je riječ o osobi sa istim imenom i prezimenom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.