POTVRĐENO ZA AVAZ

Uhapšen glavni osumnjičeni za ubistvo Erduana Abazija u Sarajevu

Lociran je i na području Bosanske Gradiške slobode lišen N. A. rođen 2001.g, potvrdio je portparol MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić

S današnjeg privođenja. A. SARAČEVIĆ

E. Ćosić

8.9.2021

Glavnoosumnjičeni i ujedno šesta osoba umiješana u ubistvo Erduana Abazija uhapšena je večeras na području Bosanske Gradiške. 

- Po raspisanoj potrazi Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, razmjenjujući operativna saznanja sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BIH i policijom MUP-a RS, PU Prijedor i PU Gradiška, lociran je i na području Bosanske Gradiške slobode lišen N. A. rođen 2001.g.

Isti se nakon izvršenja krivičnog djela dao u bjekstvo, te je lociran i uhapšen zahvaljujući dobroj saradnji i razmjeni operativnih saznanja i informacija.

Ovom prilikom se zahvaljujemo za vrlo uspješnu saradnju OSA-i BiH i MUP-a RS, PU Prijedor i PU Gradiška, poručio je portparol MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić za "Avaz".

Podsjećamo, u tučnjavi koja se desila jučer iza 18 sati u ulici Adema Buče ubijen je 19- godišnji Erduan Abazi, a policija je u saradnji s kolegama iz Živinica istog dana uhapsila Aliju Abazija (40). Ranije danas privedeni su još V. A. (21), K. A (40), M. A. (19) i D. A. (23) i svi se prezivaju Abazi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.