KANTONALNI SUD SARAJEVO

Određen jednomjesečni pritvor Naseru Abaziju i šestorici osumnjičenih za ubistvo u Buča Potoku

Erduan Abazi ubijen je u utorak u ulici Adema Buče

Privođenje osumnjičenih. Avaz

Piše: B. C.

10.9.2021

Sutkinja Kantonalnog suda u Sarajevu Indira Jahić odredila je jednomjesečni pritvor za svih sedam osumnjičenih za ubistvo Erduana Abazija, koje je počinjeno u utorak u sarajevskom naselju Buča Potok, potvrđeno je za portal "Avaza" iz Odjela za odnose s javnošću Kantonalnog suda Sarajevo.

U pritvoru ostaje Naser Abazi koji je glavni osumnjičeni za ubistvo 19- godišnjeg Erduana Abazija, a što je i sam priznao istražiteljima. Smrtonosna povreda mladiću nanesena je nožem u predjelu vrata. 

Pritvor je određen i Naserovom ocu Aliji Abaziju, te V. A. (21), K. A. (40), M. A. (19), D. A. (23) i A. A. (30), a koji su osumnjičeni da su bili saučesnici u ubistvu. 

Pritvor osumnjičenima predložen je zbog opasnosti od bjekstva, te opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti ili uništiti dokaze i ometati istragu. 

Policija je intervenisala po obavještenju Hitne pomoći da se u ulici Adema Buće desila tučnjava u kojoj je povrijeđena jedna osoba. Na mjestu događaja zatekli su mladića koji nije davao znakove života, a ljekari su samo mogli konstatirati smrt.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.