MOSTAR

Zbog pokušaja ubistva za Adnana Šljivića zatraženo produženje pritvora

Uhapšen 14.avgusta nakon što je iz vatrenog oružja pucao prema D.Ć. i A.V.

Kantonalno tužilaštvo u Mostaru. Arhiv "Avaza"

Piše: M.Sm.

12.9.2021

U Kantonalnom sudu Mostar u petak je održano ročište radi izjašnjenja o prijedlogu za produženje pritvora za još dva mjeseca Adnanu Šljiviću (34) i to zbog osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela, ubistvo u pokušaju u vezi sa  izazivanjem opće opasnosti za život ljudi.

Iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona su za „Avaz“ kazali da je produženje pritvora zatraženo zbog opasnosti da će boravkom na slobodi ponovo počiniti krivično djelo, odnosno, dovršiti pokušano krivično djelo.

Šljivić je uhapšen 14.avgusta u 3.50 sati u stanu u Ulici braće Balaća prekoputa Šantića parka u Mostaru, nakon što je prethodno, u dva sata, kako je to rečeno iz MUP-a HNK ispred ugostiteljskog objekta „Pećina“ u Titovoj ulici iz vatrenog oružja pucao prema D.Ć. i A.V., a kojima je nanio  prostrijelne rane i koji su, potom, zbrinuti u Kantonalnoj bolnici „Dr.Safet Mujić“.

Nakon hapšenja obavljen je i pretres stana koji je koristio, a  u kojem je pronađen pištolj za koji se sumnja da ga je koristio u tom incidentu,kao i streljivo za pušku.

Inače, Šljiviću je pritvor određen  do utorka, 14.septembra.Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.