GODINA ZATVORA

Ivanišević izgladnjivao psa da bi ga lakše silovao, a za nagradu mu davao hranu i vodu

Olakšavajuća okolnost mu je prijašnja neosuđivanost, a otežavajuća duži vremenski period u kojem se krivično djelo odvijalo

Osuđen na godinu zatvora. Index.hr

Index.hr

13.9.2021

Općinski sud u Zagrebu danas je crkvenjaka Ivora Ivaniševića proglasio krivim. Nepravomoćno je osuđen na godinu dana zatvora. javlja portal Index.hr.

U tu godinu dana kazne uračunava mu se vrijeme provedeno u istražnom zatvoru u trajanju od dvije sedmice. Ivanišević prema presudi mora platiti i sljedeće troškove: 14.633 kune za kazneni postupak, 7.733 kune za izradu nalaza i mišljenja veterinarskog vještaka, 1.900 kuna za psihijatrijsko vještačenje te troškove suda u iznosu od 5.000 kuna.


Proizvodio umjetne reflekse uskraćivanjem vode i hrane

Olakšavajuća okolnost mu je prijašnja neosuđivanost, a otežavajuća duži vremenski period u kojem se krivično djelo odvijalo.

Ivanišević je, prema tekstu presude, proglašen krivim jer je u vremenu od neutvrđenog dana 2009. do 21. septembra 2015. na različitim adresama na području Hrvatske te u stanu kojim se koristio u Zagrebu s ciljem zadovoljavanja svog spolnog nagona te pristajući da psu nanese bespotrebne boli i patnje seksualno općio sa svojim psom pasmine rodezijski gonič.

Kod kujice koju je silovao je, navodi se u presudi, proizvodio umjetne reflekse uskraćivanjem vode i hrane, a sve kako bi dozvoljavala radnje fizičkog maltretiranja te je tako kod psa izazvao bezrazložnu bol i patnju.


Nakon silovanja, za nagradu davao hranu i vodu

Presuda je stigla samo sedam dana prije zastare, koja bi u ovom slučaju nastupila 21. septembra. Ivaniševiću, koji je inače zaposlenik Evropskog parlamenta i već duže vrijeme se nalazi na bolovanju, sudilo se u odsutnosti s obzirom na to da je bio nedostupan hrvatskim organima progona, ali i belgijskoj policiji.

Podsjetimo, Ivanišević je, prema optužnici, izgladnjivao psa, a potom mu je, nakon silovanja, za nagradu davao hranu i vodu. Sve je to snimao i dokumentirao na stotine CD-ova i DVD-ova, koje je policija pronašla u njegovom stanu. Ivor Ivanišević šest je godina uspješno izbjegavao suđenje u Hrvatskoj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.