RASVIJETLJEN DOGAĐAJ

Pucnjava u Buča Potoku: Adnan Kahriman i Anel Sejfović uhapšeni pa pušteni

Policija traga za E. T. za kojeg se sumnja da je učestvovao u pucnjavi

B. C.

Anel Sejfović: Osumnjičen za pomoć učiniocu nakon počinjenog krivičnog djela

Foto: Avaz


Pripadnici Policijske uprave Novi Grad Sarajevo radeći na rasvjetljavanju pucnjave koja se jučer iza ponoći dogodila u naselju Buča Potok uhapsili su Adnana Kahrimana (22) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela izazivanje opće opasnosti i  nedozvoljenog držanja oružja.

Također je uhapšen i Anel Sejfović (34) zbog pomoći učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela. 

- Isti se dovode u vezu sa upotrebom vatrenog oružja 14. septembra dana u 00:10 sati u ulici Adema Buče, općina Novi Grad Sarajevo, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, niti materijalne štete. O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Lica lišena slobode su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Nakon završene kriminalističke obrade, po nalogu postupajućeg tužioca, isti su otpušteni iz službenih prostorija- saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Policija nastavlja rad na pronalasku E. T. (33) koji se dovodi u vezu sa izvršenjem krivičnog djela izazivanje opće opasnosti.

Anel Sejfović je odranije poznat policiji, te je privođen zbog sumnji da se bavio iznudom. Također je poznat kao rođak Amela Sejfovića koji je osuđen za pljačku banke na Ilidži kojom prilikom je smrtno stradao biciklista. 

Više o temi Sarajevo

KOMENTAR DANA
Gratis trauma
NA VRH

Podijeli članak na