NASILJE U VISOKOM

Očuh 6-gošinjaka tukao plastičnim crijevom po leđima: Majka plačući molila da ga pusti

Potvrđena optužnica protiv Š. E. iz Visokog

Slučaj prijavljen policiji. Ilustracija

Piše: B. C.

17.9.2021

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, podiglo je optužnicu protiv Š. E. iz Visokog zbog počinjenog krivičnog djela nasilje. Optužnicu je potvrdio sudija za prethodno saslušanje Općinskog suda Visoko.

Prema navodima uz optužnice Š. E. koji je ranije osuđivan, početkom juna ove godine, u dvorištu ispred kuće u kojoj živi u vanbračnoj zajednici sa K. M. i njenim 6-godišnjim sinom, vršio je nasilje prema dječaku.

Nakon što je pokosio travu, ljut što mora sam raditi, više puta je plastičnim crijevom za vodu udario mališana po leđima govoreći mu: „Ništa ne radiš“.

Iako mu je supruga govorila da ne udara dječaka koji je pobjegao u naručje majci. I dok je ona pokušala zaštititi svog sinčića Š. E. je nastavio da udara dječaka po leđima dok je majka plakala i govorila: „Prestani napravit ćeš dijete invalidom“.

- Prilikom pregleda oštećenog u JU Doma zdravlja Visoko utvrđeno je da ima povrede u predjelu leđa od donjeg dijela vrata sa stražnje strane i niže duž lijeve i desne skapule, sredinom leđa i cijelim leđima niže od glutealnih regija u vidu žuto-zelenog prebojavanja koje odgovara kontuzijama starosti oko 6-7 dana- navodi se u optužnici.

Slučaj je nepoznata osoba prijavila policiji.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.