CRNA GORA

Na Bogetićima otkrivena dva zasada marihuane, uhapšen Nikšićanin

Pronađeno je i 30 stabljika koje su već bile obrane, a pretresom kuće koju koristi osumnjičeni pronađeno je i 8,5 kilograma marihuane u fazi dalje obrade

A. Ka.

16.9.2021

Otkrivena dva zasada marihuane. Uprava policije

Službenici Uprave policije su na lokalitetu Bogetići otkrili dva ilegalna zasada marihuane, tačnije 307 stabljika ove biljke, kao i 8,5 kilograma marihuane u fazi sušenja, saopćila je Uprava policije.

Po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici uhapšen je R. L. (50) iz Nikšića zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Danas je policija u koordinaciji sa tužilaštvom realizovala policijsku akciju kojom su otkrivena dva ilegalna zasada marihuane, na jednom zasadu su se nalazile 182 stabljike marihuane, a na drugom 95 stabljika ove biljke - navode u policije.

Također, pronađeno je i 30 stabljika koje su već bile obrane, a pretresom kuće koju koristi osumnjičeni pronađeno je i 8,5 kilograma marihuane u fazi dalje obrade – sušenja i pripreme za pakovanje.

- Osumnjičeni će biti sutra priveden tužiocu na dalju nadležnosti - saopćeno je iz policije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.